Kalėdinėje mugėje dalyvavo pirmoji šalies ponia D. Nausėdienė, sostinės mero žmona Vismantė Benkunskienė, Kalėdų mugės organizacinio komiteto narės, Lietuvoje reziduojančių ambasadų atstovai ir kitų organizacijų svečiai.

Labdaros mugę atidarė ir svečius sveikino D. Nausėdienė, kuri po kalbos perkirpo simbolinę renginio juostelę, aplankė šalių ambasadas ir linkėjo ramybės artėjančių švenčių proga.

„Atverkime savo sielas svarbiems Kalėdų laukimo laikotarpio darbams tarptautinėje kalėdinėje labdaros mugėje. Ši mugė, taikaus tarptautinio bendruomeniškumo ir gilaus žmogiškojo artumo išraiška. Pakylėkime jį taip aukštai, kaip tik galime, linkėdami žmonijai taikos visuose karštuose pasaulio taškuose“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Padės 8 organizacijoms

Tarptautinės Vilniaus Moterų asociacijos (IWAV) organizuojamoje Kalėdų labdaros mugėje savo šalies tradicijas pristatė daugiau kaip 40 ambasadų, konsulatų, tarptautinių mokyklų ir kitų organizacijų. Mugės dalyviai galėjo įsigyti unikalios produkcijos iš viso pasaulio, gražių rankdarbių, tradicinių skanėstų, dovanų Kalėdoms.

„Džiaugiamės, kad per Kalėdas, sutelkę bendras pastangas, galime daugiau rūpesčio skirti vieni kitiems. Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė yra gerumo ir dosnumo šventė, kuri į mūsų gyvenimus atneš naujų, optimistinių pokyčių“, – teigė IWAV asociacijos pirmininkė Svitlana Saltis.

Šiais metais mugėje surinktos lėšos bus aukojamos „Vilniaus lietaus vaikų“ asociacijai, Paparčių Šv. Juozapo šeimos namams, Tverų dienos centrui, LASS šiaurės rytų centrui, Vilniaus lopšeliui-darželiui „Coliukė“, „Vaikų linijai“, viešajai įstaigai Senjorų socialinės globos namams, socialinės globos centrui „Vija“.

Galimybė dalyvauti loterijoje

Rotušės aikštėje svečius linksmino ir šventinę nuotaiką kūrė muzikiniai pasirodymai – Ukrainos centro suaugusiųjų ir vaikų, Vilniaus tarptautinės mokyklos, Vilniaus tarptautinio prancūzų licėjaus, Britų mokyklos Vilniuje ir kiti chorai. Scenoje pasirodė ir viena žymiausių Lietuvos fortepijonisčių Ieva Dudaitė, Kristinos Lunos ir Natya Devi šokio teatras, skambėjo ispaniškos Kalėdų giesmės. Susirinkusius aplankė tiesiai iš Laplandijos atvykęs Kalėdų Senelis ir jo žmona Hanne Orrenmaa.

Mugės metu renginio dalyviai galėjo dalyvauti tradicinėje loterijoje bei taip prisidėti prie kilnaus tikslo. Pagrindinis šių metų prizas – bilietai į krepšinio varžybas Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, taip pat buvo galima laimėti profesionalaus masažo, apgyvendinimo viešbutyje, apsilankymo grožio salone, italų kalbos kursų, maisto gaminimo kursų pas virtuvės šefą Gian Luca Demarco ir kitų pramogų dovanų kuponus.

Nuo Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės pradžios jau yra surinkta daugiau nei 1,4 mln. eurų paramos ir paremta daugiau nei 100 organizacijų.