Renginio metu vyks interaktyvios mainytuvės, kurių metu pabodę, bet su meile prižiūrėti tekstilės ir avalynės gaminiai atras naujas spintas. Taip pat duris atvers keli pop-up stendai, kviečiantys įsigyti tiek unikalių vienetinių modelių iš persiūtų dėvėtų drabužių, tiek išskirtinių vintažinių drabužių, puikiai tinkamų individualiam stiliui pabrėžti.

@Dovi.Studio

Pramankštinti vaizduotės ir kūrybiškumo raumenis lankytojai galės ir drabužių perdarymo dirbtuvėse, kuriose visi norintys turės galimybę susikurt sau vienetinius marškinėlius. Be to, vyks ir vizuali paskaita-pokalbis apie derinių iš dėvėtų drabužių kūrimą. Originalūs deriniai bus kuriami profesionalios stilistės parenkant viename iš pop-up stendų parduodamus drabužius.

@BehindCurtains

Be abejo, tvarios mados piknikas neįmanomas ir be būtinojo akcento – pikniko stalo instaliacijos, kurią kurs ir pokalbiui prie kavos puodelio kvies pikniko tradicijos puoselėtojos.

@ThinkTwice

Tvarios mados piknikas – tai kvietimas kiekvienam prisidėti prie tekstilės gaminių išmetimo (anti-)kultūros mažinimo bei į tvarią madą pažvelgti kaip į ilgalaikę kryptį, kuri kūrybiškų bei meninių sprendimų dėka gali tapti mūsų kasdienio gyvenimo dalimi.

@FirstBlush

Renginio iniciatorius Fashion Revolution Lithuania tai globalaus tvarios mados judėjimo dalis, kuris siekia, kad mados industrija taptų draugiškesnė gamtai bei žmonėms, kurie ją kuria. Įvairių tyrimų duomenimis, Lietuvoje apie 8 proc. visų komunalinių atliekų srauto sudaro tekstilės atliekos. Žmonės vidutiniškai drabužį dėvi 1–3 metus, tačiau šis laikas pastaruoju metu vis trumpėja, dažniausiai drabužių atsisakant dėl netinkamo dydžio ar pasikeitus aprangos stiliui. Taigi, daugelis drabužių į konteinerius iškeliauja būdami dar puikios būklės. Kiekvienas iš mūsų – audinių gamintojas, dizaineris, siuvėjas, pardavėjas ar pirkėjas, plėsdamas savo akiratį gali prisidėti prie atsakingo vartojimo ir tapti mados revoliucijos proveržio dalimi.

@FashionRevolution

VIETA: Parkas Peronas

DATA IR LAIKAS: 09.03, 13:00 – 17:00

RENGINYS NEMOKAMAS

PAGRINDINIS ORGANIZATORIUS: Fashion Revolution Lithuania