„Užimtumo tarnyba – ypač svarbus partneris šio pavasario mugėje, nes supažindina žmones ne tik su karjeros IT srityje galimybėmis, bet ir parama bei pagalba siekiant išmokti naujų įgūdžių ar pakeisti karjeros kryptį. Ne vienam žmogui tokia parama gali tapti esmine sąlyga apsisprendžiant dėl karjeros pokyčių“, – sako Julija Rimšelė, „Tech mugės“ organizatorė.

Mato išaugusį IT specialistų poreikį

„Tech mugėje“ dalyvausianti Užimtumo tarnyba renginį vadina „ypatingai svarbiu ir prasmingu“, mat tai puiki galimybė diskusijoms ir informacijos pasikeitimui tarp darbdavių, darbo ieškančių ir mokymus rengiančių. Tai ypač svarbu šiandien, kai matomas ir vėl augantis IT darbuotojų poreikis.

„IT sektorius kaip niekada svarbus šiandieniniame pasaulyje, tad ši rinka yra labai dinamiška ir sparčiai besivystanti. Pastebėtina, kad yra išaugęs poreikis programuotojų, duomenų apsaugos ir dirbtinio intelekto (DI) specialistų, duomenų analitikų“, – sako Jolanta Jasinskaitė, Priemonių organizavimo departamento administracijos vyriausioji specialistė.

Jai antrina ir J. Rimšelė, tačiau prideda, kad greta profesinių gebėjimų, darbo rinkai būtini ir minkštieji įgūdžiai.

 Julija Rimšelė

„Norint įsitvirtinti darbo rinkoje, šiandien reikia ne tik konkrečiai veiklai būtinų žinių, bet ir laikmetį atitinkančių kompetencijų. Todėl net ir tobulindami mokymo programas mūsų programavimo mokykloje suaugusiems „Vilnius Coding School“, į jas įtraukiame dirbtinio intelekto pagrindų ir minkštųjų įgūdžių dalis, taip siekdami atliepti rinkos poreikius“, – pasakoja J. Rimšelė.

Mugėje pirmą kartą dalyvaujanti Užimtumo tarnyba lankytojams suteiks visą informaciją apie savo teikiamas paslaugas ir paramos mokymuisi priemones.

„Mugės metu pristatysime jau esamas paramos mokymuisi priemones, labiausiai akcentuojant dėmesį į aukštą pridėtinę vertę kuriančių (APVK) kvalifikacijų ir kompetencijų įgijimo ir įdarbinimo pagal pameistrystės darbo sutartį mokymo priemones. Stengsimės atsakyti į iškilusius klausimus, pasidalinti sėkmės istorijomis dalyvių, kurie baigė APVK mokymus ir pradėjo savo darbinę veiklą“, – pasakoja J. Jasinskaitė.

Susipažinti kvies dešimtys darbdavių

„Tech mugės“ organizatorių teigimu, parodoje šiemet bus galima susipažinti su daugiau kaip 30 IT įmonių atstovų.

Šiemet mugės dalyvių sąraše – „Danske Bank“, internetinių svetainių kūrimo platforma „Wix“, SEB bankas, „Adform“, „Atea“, „Cowi“, „DevBridge“, „Dexcom“, „Dielektrik“, „Digital Aero Technologies“, „Eskimi“, „Gurtam“, „Hyand“, „Ignitis“, „Infare“, „NordCurrent“, „Nord Security“, „Nortal“, Valstybės duomenų agentūra, Vilniaus miesto savivaldybė – Open Vilnius, „Orion Innovation“, „TestDevLab“, Užimtumo tarnyba, „Western Union“, „Women Go Tech“, „Zenitech“.

 Kęstutis Baltaduonis

Vieni dalyvių – žaidimų kūrėjai „Nordcurrent“ – į „Tech mugę“ grįžta jau ne pirmą kartą.

„Tech mugėje“ dalyvaujame jau ne pirmus metus. Grįžtame čia kaskart žinodami, kad renginys pritrauks daug smalsių ir talentingų lankytojų, kurie net nesitiki, kad čia jų laukia svajonių karjeros posūkis. Šis renginys labai prasmingas, nes jame gali apsilankyti visi norintys, gauti žinių, patirties ar patarimų apie jiems reikiamą kryptį keičiant karjerą“, – sako Kęstutis Baltaduonis, „Nordcurrent“ viešųjų ryšių specialistas.

Mugėje lankytojai ne tik kviečiami tiesiogiai pabendrauti su ryškiausių IT įmonių atstovais apie karjerą informacinių technologijų srityje, bet ir dalyvauti specialiose diskusijose, darbdavių pranešimuose.

„Tech mugės“ renginio metu pranešimus skaitys organizacijų „Gurtam“, „Nortal“, „SEB“, „Revolut“, Vilniaus miesto savivaldybės – Open Vilnius ir „Women Go Tech“ atstovai. Renginyje vyks ir speciali „Tech Kinship“ bendruomenės diskusija.

 Tech mugė

Mugės metu taip pat vyks diskusija-dirbtuvės su psichologu, akredituotu koučingo specialistu ir žmogiškųjų išteklių konsultantu Povilu Godliausku bei Aušra Tamašauske, „Adform“ personalo verslo partnere. Dirbtuvių metu bus kalbama apie tai, kiek savęs esame linkę atiduoti darbui, ko iš darbuotojo tikisi šiuolaikinis darbdavys ir kaip savęs „nesudeginti“ balansuojant tarp šių dviejų sričių.

Nemokama IT srities darbdavių paroda „Tech mugė“ vyks jau balandžio 6 d. parodų centre „Litexpo“. Norintys apsilankyti renginyje jau dabar gali užsiregistruoti adresu https://techmuge.lt.