Ne pirmus metus „Litexpo“ renginių centre aplinkos valymu ir teritorijos priežiūra besirūpinanti įmonė „City Service Cleaning“ NATO viršūnių susitikimui pradėjo ruoštis dar gerokai prieš oficialų renginį. Per Lietuvai istorinį susitikimą bendrovės specialistai turėjo užtikrinti idealią patalpų švarą, sutvarkyti ir prižiūrėti teritoriją, atlikti kitus darbus.

Ne mažesnis bendrovei tekęs iššūkis – skoningai apželdinti teritoriją ir pasirūpinti gėlių priežiūra. Bendrovės atstovai kartu su augalų ekspertais pasodino daugiau kaip 1000 vienmečių bei daugiamečių augalų, sukūrė išskirtines kompozicijas, kurias įvertino ir užsienio šalių delegacijos.

NATO

„Į apželdinimo projektą teko įdėti išties daug pastangų, nes reikėjo pasiūlyti santūrų, klasikinį, renginio tematiką atitinkantį stilių. Nesinorėjo pamesti ir Ukrainos tematikos, todėl klombose pasodinome Ukrainos simbolį – saulėgrąžą. Prie spaudos centro, kuriame keturias paras dirbo viso pasaulio žurnalistai, iš žydrų ir geltonų gėlių suformavome Ukrainos vėliavą, prie kurios itin mėgo filmuotis Ukrainos žurnalistai. Tačiau, žinoma, svarbiausia reikėjo užtikrinti, kad visi augalai gautų pakankamai drėgmės ir nenuvystų, nes tiek prieš renginį, tiek renginio metu Vilniuje trūko lietaus“, – pasakojo „City Service Cleaning“ direktorė Inga Pocevičienė.

Viso renginio metu patalpų švara ir teritorijų tvarka rūpinosi maždaug 30 įmonės darbuotojų. Ir nors renginių centro valdytojas specialių reikalavimų nepateikė, įmonės specialistai iš anksto sutarė visas jiems deleguotas užduotis atlikti preciziškai.

NATO

I.Pocevičienė juokavo, kad, galbūt, komandos pastangos bei įdėtas triūsas atkreipė ir galingiausios pasaulio valstybės vadovo Joe Bideno dėmesį, kuris pats priėjo prie „City Service Cleaning“ darbuotojų, jas užkalbino bei pasiūlė kartu nusifotografuoti. Nors toks JAV prezidento dėmesys akimirkai sutrikdė, tačiau moterys mielai sutiko nusifotografuoti ir persimesti keliais žodžiais.

„Negaliu atskleisti, apie ką jie diskutavo, tačiau prezidentas joms pasirodė malonus ir šiltas žmogus. Šiek tiek pabendravęs prezidentas pasiūlė kartu įsiamžinti, palinkėjo geros dienos ir nuskubėjo savais reikalais. Be abejo, mūsų darbuotojoms tokio svarbaus asmens dėmesys suteikė geriausių emocijų“, – teigė I. Pocevičienė.

NATO

Pasibaigus istoriniam renginiui „City Service Cleaning“ vadovė pabrėžė, kad nors iššūkių buvo, tačiau komandos atliktą darbą vertina aukščiausiu balu. Darbuotojai puikiai suprato renginio svarbą, tad net į menkiausias detales žiūrėjo su dideliu atsakingumu.

„Prieš renginį klausimų ir minčių buvo įvairių, tačiau nuo pat pirmos dienos tapo aišku, kad viskas bus gerai, komanda kokybiškai atliks visas užduotis. Darbuotojai jautė prasmę ir suprato, kaip svarbu kartais būti „nematomais“, tačiau darbą atlikti gerai, ir koks tai svarbus renginys tiek kiekvienam asmeniškai, tiek įmonei, tiek Lietuvai“, – sakė I.Pocevičienė.