• Maxima LT“ skirs lėšas šešiems projekto „Mes – bendruomenė“ laimėtojams;
  • Skirtingose šalies savivaldybėse bus sukurtos arba atnaujintos erdvės jaunimo užimtumui;
  • Projektai laimėtojai – aktyvaus jaunimo laisvalaikio vietos: nuo treniruoklių aikštelių iki jachtų dirbtuvių.

„Kiekviena vietovė, kurioje veikia mūsų parduotuvė, yra gyva dėl ten gyvenančios bendruomenės, o mes esame svarbi jos dalis. Šiais metais, minėdami savo 25-erių metų sukaktį daug mąstome apie mūsų jaunąją kartą, norisi, kad ji liktų Lietuvoje, dirbtų, kurtų čia, mūsų miestuose ir miesteliuose. Tiesa, šie jaunuoliai ne visuomet turi galimybių laisvalaikį leisti prasmingai. Todėl „Maxima“ su jau trečius metus vykdomu „Mes – bendruomenė“ projektu atsisuko į tuos, kurie visada turi novatoriškų idėjų ir minčių. Jau dabar žinau, kad sprendimas skirti paramą orientuojantis į jaunus žmones ir jų poreikius buvo teisingas – projektų autoriams pristatant savo idėjas matėme jų entuziazmą ir degančias akis. Tai verčia tikėti jais ir tuo, kad skiriame lėšas teisingiems ir reikalingiems dalykams“, – sako Kristina Meidė, bendrovės „Maxima LT“ generalinė direktorė.

„Bendruomenių, savivaldybių ir privataus verslo bendradarbiavimas yra labai svarbus Lietuvai, ypač regionams, kur galimybių – mažiau. Projektas „Mes – bendruomenė“ yra tokio bendradarbiavimo pavyzdys. Ypač smagu, kad šių metų projekto prioritetas – jaunimo užimtumo skatinimas – suteikia realias galimybes šalies jaunimui užsiimti aktyvia ir prasminga veikla, nes finansavimą laimėjusių projektų autoriai dar šiais metais įrengs ar atnaujins įvairias erdves – nuo treniruočių gryname ore iki sportinių jachtų priežiūros ir buriavimo“, – teigia Roma Žakaitienė, projekto partnerės Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė ir projekto paraiškų vertinimo komisijos narė.

Mes-bendruomenė

„Maximos“ finansavimą gavę jaunimo atstovai Rokiškyje ketina sukurti erdvę gamtoje, kurioje būtų įrengti lauko žaidimų stalai, tinklinės supynės, hamakai, veiktų nemokamo interneto zona. Marijampolės jaunimas laisvalaikį sveikai ir aktyviai leis dirbtinių laipiojimo uolų erdvėje Pašešupio parke. Sostinės Pilaitės mikrorajono bendruomenės vaikai ir jaunimas turės galimybes sportuoti atnaujintoje futbolo aikštėje.

„Pilaitėje gyvena beveik 30 tūkst. gyventojų, kurių nemažą dalį sudaro jauni žmonės, bet jame tėra tik dvi mokyklos ir tik viena, bet ir ta apleista, futbolo aikštė. O štai, pavyzdžiui, Utenos, kurioje gyventojų yra beveik tiek pat, gyventojai gali džiaugtis net keturiais gerai sutvarkytais mokyklų stadionais ir miesto futbolo komandos „Utenis“ puikiu stadionu. Jei Pilaitės vaikai ir jaunimas turės daugiau galimybių sportuoti, galbūt vieną dieną ir šis Vilniaus mikrorajonas galės pasigirti nuosava futbolo komanda“, - sako Gediminas Tvarijonas, labdaros ir paramos fondo „Padėk gatvės vaikams“ direktorius ir vienas iš projekto „Mes – bendruomenė“ laimėtojų.

Antrą kartą iš eilės projekto „Mes – bendruomenė“ laimėtojais tampantys kupiškiečiai šiais metais išplės pernai pradėtą kurti laisvalaikio zoną prie Kupiškio marių. Pasak projekto autorių, tai itin populiari ir mėgstama jaunimo susibūrimų, kultūrinių renginių, sporto švenčių bei aktyvaus poilsio vieta, todėl bendruomenė ketina toliau gerinti jos infrastruktūrą ir plėtoti jau sėkmingai startavusį projektą, pritaikydami erdvę žmonėms su negalia ir pastatydami daugiau aktyvaus laisvalaikio įrenginių jaunimui.

Vakarų Lietuvos bendruomenės šiais metais itin sportiškos – Šilalė turės pirmąją lauko treniruoklių aikštelę mieste, o Neringos sporto mokykla stiprins jūrinės valstybės tradicijas ir investuos į jaunimo jachtų dirbtuves ir treniravimosi erdvę Nidoje.

Projekto „Mes – bendruomenė“ laimėtojams prekybos tinklas „Maxima“ skiria 70 proc. idėjai įgyvendinti reikalingo finansavimo. Šalies bendruomenių iniciatyvas „Maxima LT“ remia jau trečius metus iš eilės.

Mes-bendruomenė tortas

Užsakymo nr.: PT_75655089