Jis pasakoja, kad dažniausiai per dieną treniruojasi dukart.

„Tad ir vandens išgeriu daug, apie 4-5 litrus, priklausomai nuo oro temperatūros, – dėstė bėgikas. – Treniruotėse prarandu mineralus, todėl man svarbu gerti ne tik paprastą vandenį, tačiau ir vandenį su mineralais“.

Paprašytas papasakoti, kaip prasideda rytas, A. Sorokinas atviras: „Nuo stiklinės „Vytauto“ mineralinio vandens ir „Espresso“ puodelio. Tik tada galiu išbėgti į pirmą treniruotę“.

Pasak sportininko, 50 proc. rezultato varžybose priklauso nuo maisto ir gėrimų.

„Maistas turi būti paprastas ir kaloringas: sudėtyje daug paprastų angliavandenių, – teigė A. Sorokinas. – O gėrimas – praturtintas mineralais. Dėl šios priežasties pasirinkau „Vytautą“. Visi mineralai yra svarbūs, bet man visada yra svarbus kalcis. Taip pat vartoju vitaminų ir mineralų kompleksą, papildomai gelbėja „Vytauto“ mineralai, proteinas, kartais geležis“.

Rugsėjo 16 dieną A. Sorokinas Vilniaus Vingio parke vyksiančiame „322km per 24 val. su Vytautas mineralais“ mėgins dar kartą gerinti pasaulio 24 valandų bėgimo rekordą. Dabartis pasaulio rekordas, priklausantis pačiam A. Sorokinui – 319,614 kilometrų. „322km per 24 val. su Vytautas mineralais“ – pirmosios 24 valandų bėgimo varžybos Lietuvoje.

„Labai tikiuosi, kad tai padės populiarinti bėgimą Lietuvoje, viliuosi, kad žmonės dar daugiau sužinos apie ultra bėgimus bei bėgikus, – yra sakęs A. Sorokinas. – Vilnius yra mano gimtasis miestas, todėl man yra svarbu ir smagu kėsintis į rekordus „namuose“. Trečia priežastis, kodėl tai vyks būtent Lietuvoje, norime sukurti „idealias sąlygas“ rekordui, o Vingio parkas tam tikrai tinka“.