Žaidimų pelė ir klaviatūra šiais laikais yra beveik standartinė kiekvieno žaidėjo stalo dalis. Nepriklausomai nuo to, ar turime reikalų su biudžetine įranga, ar su sudėtingiausiais šios kategorijos modeliais, jie turėtų pasižymėti atitinkama kokybe, ilgaamžiškumu ir būti aprūpinti įvairiais priedais. Tačiau į ką atkreipti dėmesį renkantis žaidimų priedus? Kas yra taip svarbu, kad to negalima ignoruoti?

Pelė ir klaviatūra, o gal visą komplektą?

Rinkoje, kaip jau minėjome, yra daugybė žaidimų periferinių įrenginių ir išsirinkti tinkamai suderintą rinkinį nėra lengva, nes dažniausiai nusprendžiame pirkti skirtingų gamintojų įrangą remdamiesi tuo, kad vienas rinkinio elementas pateikia geriausią kainos ir kokybės santykį, o kitas, deja, ne. Kitaip yra sukurtų, jau gatavų rinkinių, taigi pelės ir klaviatūros derinio, momentu.

MSI GK30 Combo neabejotinai yra toks rinkinys. Rinkinį sudaro žaidimų klaviatūra MSI Vigor GK30 ir žaidėjams skirta pelė MSI Clutch GM11. Pradėkime nuo klaviatūros, nes joje sumontuoti tikrai aukštos kokybės komponentai. Čia neturime tipiškos mechaninės konstrukcijos, nes gamintojas nusprendė naudoti mechaninius jungiklius (vadinamuosius Plunger Switches), kurie pasižymi panašiu į juos veikimu, nors ir pagrįstu gerai žinoma membrana. Tačiau stūmokliniai jungikliai yra daug patvaresni už tuos, kurie yra pigiausioje rinkoje esančioje įrangoje, nes jie gali atlaikyti iki 12 mln. paspaudimų, o tai ypač svarbu žaidimams skirtose klaviatūrose, be to, rašymo jais jausmas yra labai artimas tam, kurį pažįstame iš tipinės mechaninės klaviatūros. Aiškus grįžtamasis ryšys tokio tipo įrenginiuose atlieka svarbų vaidmenį, o stūmokliniai jungikliai būtent tai ir užtikrina.

MSI Vigor GK30 turi žaidėjams geidžiamiausias funkcijas. Klaviatūra yra atspari purslams, pilno dydžio ir turi "Anti-Ghosting" su visišku "N-Key Rollover", todėl mums nereikia jaudintis, ar klaviatūra fiksuoja kelių klavišų paspaudimą vienu metu. Be to, netrūksta vietos ir efektingam bei labai maloniai atrodančiam zoniniam RGB apšvietimui, kurį galima papildomai pritaikyti pagal mūsų poreikius naudojant "MSI Center" programinę įrangą. Iš viso yra šešios foninio apšvietimo zonos, ir kiekvieną jų galima valdyti nepriklausomai nuo kitos, o tai dar labiau padidina mūsų žaidimų stoties personalizavimo galimybes. Čia verta paminėti, kad klaviatūrą, o iš tikrųjų visą komplektą, galima įsigyti juodos ir, mūsų nuomone, labai gerai atrodančios - visiškai baltos spalvos. Dėl baltos spalvos pritaikytas RGB apšvietimas dėl skaidraus perdengimo atrodo įspūdingai.

Į komplektą taip pat įeina žaidimų pelė, ir čia turime reikalą ne su tipine, pigia įranga. MSI Clutch GM11 turi labai gerą ir tikslų optinį jutiklį PixArt PMW3325, kuris leis mums išskleisti sparnus įvairių tipų konkurenciniuose internetiniuose žaidimuose. Kiekvienas nori įgyti pranašumą prieš kitoje pusėje esantį priešininką, tiesa? Na... su šiuo jutikliu tikrai galėsite, ypač šiuo atveju, nes pelė tinka ir kairiarankiams, ir dešiniarankiams. Beje, jutiklis pasiekia maksimalų 5000 DPI lygį, todėl jo pakaks net tiems, kurie pelę valdo riešu, naudodamiesi didelės raiškos monitoriais.

Pelė turi šešis mygtukus, o pagrindiniai jos mygtukai yra "Omron" prekės ženklo. Taigi turime jungiklius su labai ilgu tarnavimo laiku, kuris šiuo atveju yra iki 10 mln. paspaudimų, ir tikriausiai nereikia aiškinti, kaip tai svarbu žaidėjo požiūriu. Be to, gauname specialų DPI keitimo mygtuką, kuris yra penkių lygių jungiklis, kuris taip pat sujungtas su penkių skirtingų spalvų apšvietimo efektais.

Klaviatūros ir pelės personalizavimą galima reguliuoti "MSI Center" programoje. Ypač įdomūs yra apšvietimo efektai ir scenarijų bei makrokomandų nustatymų kūrimas, kur pirmuosius galima reguliuoti praktiškai pagal mūsų pageidavimus, nes abu įrenginiai palaiko RGB apšvietimą. Taigi galime pasirinkti bet kokią periferinių įrenginių spalvą ir naudoti juos kartu. Dar daugiau, dėl "Mystic Light" palaikymo galima kurti efektus abiem šiems įrenginiams vienu metu, o tai reiškia, kad gautas efektas puikiai sutaps ant dviejų, o jei turime daugiau "Mystic Light" palaikančių MSI įrenginių, ir dar daugiau įrenginių - pelių, vaizdo plokščių, pagrindinių plokščių.

Combo MSI Vigor GK30 yra du nepriklausomi įrenginiai - klaviatūra ir pelė. Jie pagaminti iš labai geros kokybės medžiagų, pateikia neprilygstamą kainos ir kokybės santykį, be to, turi programinės įrangos palaikymą, kur galite juos laisvai personalizuoti. Tai puikus ir nebrangus techninės įrangos elementas, kuris puikiai atrodo tiek juodos, tiek baltos spalvos, o dėl didelio patvarumo tarnaus ilgus metus. Ko daugiau galėtumėte norėti?

Įženkite į drakoną su MSI Force GC20 V2 ir MSI Force GC30 V2 - kontroleris būtinas!
Ko daugiau galite norėti... jei gerai pagalvosite, specialaus juodos arba baltos spalvos žaidimų kontrolerio, kuris taip pat papildo jūsų žaidimų stoties dizainą. Rinkoje yra daug tokių gaminių, tačiau mūsų pasirinkimas krito ant "MSI Force GC20 V2" ir "MSI Force GC30 V2".

Pradėkime nuo pastarojo, nes jis ne tik pateikia labai gerą kainos ir kokybės santykį, bet ir gali veikti belaidžiu režimu. Taigi nebus jokių problemų įsijungti mėgstamą lenktynių žaidimą ar bet kurį kitą kontrolerį palaikantį kūrinį, patogiai išsitiesti ant sofos ir su atitinkamomis ausinėmis - pavyzdžiui, MSI Immerse GH50, ir pasinerti į įtraukiantį žaidimų pasaulį, ypač šiuo atveju, nes įrenginys turi labai talpią bateriją, kurios žaidžiant užtenka bent 8 valandoms. Žinoma, niekas netrukdo vietoj belaidės sistemos naudoti pridedamo universalaus 2 m laido, skirto asmeniniams kompiuteriams, arba 30 cm laido, skirto "Android" įrenginiams. Kaip išnaudosime ryšio galimybes, priklauso tik nuo mūsų vizijos.

Šiuo atveju labai svarbu tinkamas įrankis, todėl MSI panaudojo aukštos kokybės apdailos medžiagas ir tinkamai pritaikytą ergonomišką formą. Kontroleris veikia ir su kompiuteriu, ir su "Android" įrenginiais, todėl nereikia nerimauti dėl "Fortnite" mobiliosios versijos ar PUBG palaikymo.

Kontroleris aprūpintas labai patvariais jungikliais, kurių tarnavimo laikas siekia iki 2 mln. paspaudimų, o tai, kaip ir minėtų pelės ir klaviatūros atveju, yra itin svarbus dalykas. Be to, "D-Pad" galima individualizuoti, nes GC30 (ir GC20) komplektuojamas su įmagnetintu padu. Taigi norint pakeisti "D-Pad" nereikia atsuktuvo, o tai užtrunka vos dvi sekundes.

Du įmontuoti vibraciniai varikliai atsakingi už panardinimą ir grįžtamąjį ryšį. Grįžtamasis ryšys yra labai svarbus dalykas, be kokybiškų lietimui skirtų medžiagų, svarbi ir kita žaidėją pasiekianti informacija - ypač jei ji pagerina žaidimo patirtį, o tai kiti rinkoje esantys gamintojai, atrodo, pamiršta. MSI Force GC30 V2 yra suderinamas su MSI App Player, programine įranga, sukurta bendradarbiaujant su BlueStacks. Ji leidžia "Android" sukurtoms mobiliosioms programoms veikti kompiuteriuose, o tai pravers visų mobiliųjų vaizdo žaidimų gerbėjams.

Viską, išskyrus akumuliatorių ir belaidį ryšį, galima rasti ir šiek tiek pigesniame MSI Force GC20 V2. Šis taip pat turi magnetinę, labai naudingą D-PAD perdangą, labai geros kokybės ir patvarius jungiklius, kurių gyvavimo trukmė siekia iki 2 mln. paspaudimų, "MSI App Player", kompiuterio ir "Android" programėlių palaikymą ir du vibracinius varikliukus, užtikrinančius įtraukiantį grįžtamąjį ryšį.

MSI Gaming rinkinys - juodas ir baltas, jūsų pasirinkimas, jūsų spalva

Čia aprašyti periferiniai įrenginiai pasižymi labai gera atlikimo kokybe ir kartu neištuština mūsų, šiaip ar taip, ir taip riboto biudžeto. Norint įsigyti ekonomišką pelę, klaviatūrą ir žaidimų kontrolerį, nebūtina išleisti daug pinigų, o su "Vigor GK30" ir "Force GC20" arba "GC30" pagalvėlių rinkiniu pereisime į kitą žaidimų lygį ir susikursime sau tinkamos spalvos - baltos arba juodos - stendą. Pasirinkimas priklauso nuo mūsų ir MSI tai garantuoja.

MSI prekės ženklo produktai dabar akcijinėmis kainomis iš pasirinktų partnerių