„Reikšmingai augant studentų ir lektorių skaičiui mūsų akademijoje, turime ieškoti ir naujų organizacinių sprendimų. Būtent todėl subūrėme vadovų komandą, kuri yra atsakinga už 80 mūsų lektorių darbą. Tai turėtų ne tik gerinti esamų studentų patirtį, bet ir leisti mums priimti dar daugiau norinčių programuoti“, – sako Julija Rimšelė, „Vilnius Coding School“ įkūrėja.

Struktūra – išskirtinė rinkoje

„Vilnius Coding School“ įkūrėjos teigimu, tokia struktūra išskirtinė mokymų programuoti rinkoje. Kitos mokyklos tokios arba neturi, arba apie ją aktyviai nekomunikuoja.

„Versle visiškai normalu organizaciją skaidyti į komandas ir joms vadovauti paskirti komandų vadovus, tačiau mokymų rinkoje tokios struktūros nėra. Savo mokykloje taikome gerąsias praktikas, tad pritaikėme ir šią struktūrą, kad darbai, planavimas ir kiti klausimai būtų sprendžiami daug paprasčiau. Vadovai rūpinasi jiems priskirta komanda bei padeda siekti bendrų tikslų. Tai leis užtikrinti mokymų kokybę ir aukštą lygį“, – pasakoja J. Rimšelė.

Iš viso akademijoje suformuotos 7 komandos, kurių lektorius kuruoja 8 komandų vadovai. Jie naujas pareigas eiti pradėjo nuo kovo 6 dienos.

 Julija Rimšelė

Vadovai – savo sričių ekspertai

Naujieji komandų vadovai yra ne iš išorės samdomi specialistai, bet ilgai „Vilnius Coding School“ dirbantys bei geriausius atsiliepimus turintys lektoriai.

Jie vadovauja pagrindinėms 7 mokyklos komandoms: duomenų analitikos, duomenų mokslo, automatinio testavimo, interneto puslapių kūrimo, interneto puslapių dizaino, JAVA/C# ir kibernetinio saugumo.

Duomenų analitikos komandai vadovauja Vilius Bikneris ir Gintarė Paškauskaitė

„Mano požiūris į šiuolaikinį mokymą sutampa su „Vilnius Coding School“ – siekiame glaudžiai bendradarbiauti su studentais, naudoti pažangius mokymo būdus ir nuolat siekti bei teikti grįžtamąjį ryšį. Tai svarbiausi aspektai, leidžiantys studentams greitai tobulėti ir pradėti savo svajonių karjeros kelią“, – sako V. Bikneris.

„8 metus esu lektorė Kauno technologijų universitete ir 7 metus dėstytoja SMK aukštojoje mokykloje. Mano didžiausias džiaugsmas ir pasiekimas, kad galiu žmonėms suteikti žinių ir padėti pažinti jiems naują sritį. Naujoji „Vilnius Coding School“ struktūra suteiks galimybę įgyvendinti daugiau naujų idėjų ir dar labiau padėti studentams“, – sako G. Paškauskaitė.

Duomenų mokslo komandai vadovauja Egidijus Kamarauskas

„Vilnius Coding School“ man yra kaip iššūkis – ar galiu išmokyti kitą žmogų ko nors sudėtingo. Skirtingai nei viešajame sektoriuje, į mūsų mokymus ateina gerokai labiau motyvuoti žmonės, tad ir mokymams jie gerokai reiklesni. Būtent todėl naująją struktūrą matau kaip būdą dar labiau pakelti savo ir kitų lektorių paskaitų kokybę“, – sako E. Kamarauskas.

Lektorius ir iki prisijungiant prie „Vilnius Coding School“ turėjo mokymų patirties mokykloje ir kolegijose.

Automatinio testavimo komandai vadovaus Dailius Raščius


„Vilnius Coding School“ yra žinoma ir gerbiama IT specialistų rengimo mokykla, kuri teikia aukštos kokybės mokymus. Todėl man buvo didelė garbė prisidėti prie šios mokyklos kaip lektoriui. Dabar kelionę šioje organizacijoje stengsiuosi palengvinti ir kitiems. Tikiu, kad mokymas ir mentorystė yra dviejų šalių sąveikos procesas, kuris gali būti labai įkvepiantis tiek mokiniams, tiek dėstytojams, tiek mentoriams“, – sako D. Raščius.

Interneto puslapių kūrimo komandai vadovauja Andrius Markevičius, o interneto puslapių dizaino – Lolita Padegimienė

„Visi mūsų lektoriai yra savo srities ekspertai ir praktikai, o atsinešdami savo skirtingas darbines patirtis praturtiname tiek studentus, tiek vienas kitą. Mūsų visų bendras tikslas – nuolat tobulinti mokymų kokybę, kad studentai pabaigę mokslus „Vilnius Coding School“ galėtų sėkmingai siekti karjeros aukštumų“, – sako A. Markevičius.

„Prisijungiau prie „Vilnius Coding School“ siekdama dalintis savo vartotojo patirties (angl. UX/UI) dizaino patirtimi ir prisidėti prie bendruomenės plėtros. Mane įkvėpė „Vilnius Coding School“ kolegų ir kitų lektorių bendradarbiavimas, galimybė dirbti su aktyviais, nuoširdžiais žmonėmis. „Vilnius Coding School“ sudaro palankią aplinką ne tik mokymams, bet ir karjeros plėtrai – ir ši nauja struktūra yra to įrodymas“, – sako L. Padegimienė.

JAVA/C# komandai vadovauja Zigmantas Račkauskas

Z. Račkauskas turi 7 metų lektoriaus patirtį, penkerius metus yra lektorių mentorius. 10 metų profesionaliai programuoja C#. Vis tik „Vilnius Coding School“ jis mato kaip galimybę ir toliau augti pačiam.

„Dalyvaudamas „Vilnius Coding School“ projekte labiausiai vertinu, kad daugeliui aspektų lektoriai turi tiesioginės įtakos – nuo procesų valdymo iki dėstomos medžiagos. Tokiu būdu ne tik galime užtikrinti mokymų kokybę ir perduoti savo patirtį, bet ir patys su kiekvienu kursu tobulėjame“, – sako Z. Račkauskas.

Kibernetinio saugumo komandai vadovauja – Dovydas Rimeisis


„Noriu, jog mokyti ryžtųsi kuo daugiau žmonių. Naujoji „Vilnius Coding School“ struktūra padės tai padaryti, nes palengvins lektorių startą – suteiks konkretų mentorių, su kuriuo galima aptarti dėstymą, medžiagą ir užduotis“, – sako D. Rimeisis.

Mokykla padeda pakeisti karjerą

„Vilnius Coding School“ su minėtomis lektorių komandomis studentams padeda ne tik susipažinti su IT sritimi, bet ir pakeisti karjeros kryptį. Tam sukurtas specialus Karjeros centras.

„Karjeros centras yra unikali vieta, kurioje mokyklos alumnams po mokymų padedame įsilieti į IT darbo rinką ir įsitvirtinti joje. Karjeros konsultacijų metu kvalifikuoti specialistai padeda įsivertinti gebėjimus, parengti gyvenimo aprašymus bei socialinio tinklo „LinkedIn“ paskyrą, simuliuoti darbo pokalbius. Bendradarbiaujame su daugiau nei 200 technologijų arba IT skyrius turinčių įmonių, todėl Karjeros centre alumnai gauna tiesioginę pagalbą ieškant praktikos ar pirmojo darbo“, – pasakoja J. Rimšelė.

„Vilnius Coding School“ mokymų programos skirtos pradedantiesiems ir patyrusiems programuotojams, grafikos dizaineriams, analitikams, projektų vadovams, testuotojams ir kitiems. Programos susideda iš įvairių programavimo kalbų – JAVA, PYTHON, JAVASCRIPT, PHP, C# ir kitų. Mokymai organizuojami ne tik grupėse bet ir individualiai, ir yra pritaikyti atsižvelgiant į realius rinkos poreikius. Pastariesiems patenkinti, mokymo programas „Vilnius Coding School“ papildė ir minkštųjų įgūdžių pagrindų paskaitomis.