Pakuotė ir komplektacija

Naujiena pristatoma gana neįprastos formos, panašios į piramidę, tik smailesne viršūne dėžutėje. Nuslinkus centrinę viršutinę dalį galima išimti išmanųjį telefoną iš pagrindo. Viršutinėje dalyje yra įkrovimo rinkinys Type-C: Type-C medžiaginiame apvalkale, įkrovimo blokas, tarpinė jungiamoji jungtis su 3,5 mm skersmens Type-C kištukiniu lizdu, atsarginiai kištukai jungtims. Be to, yra pagrindinis plastikinis dėklas, firminiai lipdukai ir segtukas. Atskirame skyrelyje yra firminis aušinimo elementas, kuris taip pat buvo pakeistas, palyginti su pirmąja versija. Jį reikia uždėti ant intensyviai naudojamo išmaniojo telefono, kad šis labai neįkaistų.

„ROG Phone 3“ bendras vaizdas

Išoriškai „ROG Phone 3“ yra daug kuo panašus į savo pirmtaką „ROG Phone 2“. Įprasta, kad įmonė, užuot kasmet pradėjusi iš naujo, patobulina esamą produktą ir pritaiko jam naujus įmantrius įtaisus. Be to, visa, kas „ROG Phone 3“ įdomu, yra išmaniojo telefono viduje, o ne išorėje.

Priekinė išmaniojo telefono pusė įprasta – didelis 6,59 colio įstrižainės AMOLED ekranas. Nėra jokių išpjovų ekrano viršuje ir kitų dekoratyvinių elementų, galinčių apkarpyti paveikslėlį žaidžiant. Virš ekrano yra nedidelis priekinės kameros ir įvairių jutiklių plotelis. Be to, priekinio skydelio viršuje ir apačioje yra vienas garsiakalbis su septyniais magnetais ir atskirais stiprintuvais NXP TFA9874. Todėl žaidžiant žaidimus ir žiūrint filmus bus visavertis stereogarsas.

Skydelio dešinėje yra pirmasis įmantrus naujojo „ROG Phone 3“ įtaisas. Tai du atnaujinti daugiafunkciniai trečios versijos ultragarso mygtukai AirTrigger. Du mygtukai yra prie viršutinio skydelio viršutinio ir apatinio kraštų. Išmaniajame telefone „ROG Phone 2“ šie mygtukai galėjo tvarkyti spaudimus ir braukimus, o „ROG Phone 3“ mygtukai tapo dar išmanesni.

Dabar kiekvienas paleidiklis padalytas į dvi dalis. Išmanusis telefonas gali skirtingai tvarkyti mygtuko kairės ar dešinės dalies paspaudimus. Kaip jis tai daro, priklauso nuo naudotojo nustatymų.

Išmaniojo telefono „ROG Phone 2“ valdiklyje AirTrigger atsirado braukimo, kai naudotojas perbraukdavo pirštu per mygtuką, palaikymo funkcija. Valdiklyje AirTrigger 3 papildomai prie braukimo atsirado dar vienas panašus režimas, vadinamas prisilietimu.
Greitai pirštu palietus jutiklį, išmanusis telefonas apdoros šį veiksmą kaip prisilietimą prie ekrano.

Daugelyje žaidimų numatytos kovos su „bosais“ arba įvairių derinių atlikimas. Kad ir koks būtų veiksmas pagal žaidimo siužetą, tokiomis akimirkomis žaidėjui kartais tereikia tik vieno dalyko – dažnai ir greitai kelis kartus spustelėti tą patį mygtuką. Anksčiau reikėjo greitai spaudinėti ekrane, o dabar galima užprogramuoti valdiklį AirTrigger 3 atlikti kelių spustelėjimų seriją. Serijai paleisti pakanka tiesiog uždėti pirštus ant mygtukų.

Beje, išmaniajame telefone „ROG Phone 3“ yra dar vienas prisilietimų prie ekrano emuliacijos režimas. Tai įprastas vertikalus purtymas, kurį stebi akselerometras. Kartais supurtyti išmanųjį telefoną galima greičiau nei prisiliesti prie ekrano ar paleidiklio mygtuko. Todėl naujas režimas gali būti naudingas ir paklausus.

Išmaniojo telefono skydelio kairėje yra dviguba C tipo jungtis. Ją galima naudoti tiek įkraunant, tiek jungiant įvairius priedus, specialiai sukurtus telefonui „ROG Phone 3“. Beje, ši jungtis puikiai tiks norint žaisti ir tuo pat metu įkrauti išmanųjį telefoną. Taigi laidas nesilies prie rankų. Dar viena pagrindinė C tipo jungtis yra išmaniojo telefono apatinėje briaunoje. Deja, ten yra tik ji.

Užpakalinis ir priekinis skydeliai uždengti apsauginiu stiklu. Jame yra trys pagrindinės kameros ir LED blykstė. Taip pat šiame skydelyje yra nedidelės aušinimo sistemai skirtos angos. Tai specialiai sukurta tam, kad geriau veiktų ROG firminė aušinimo sistema. Visi „ROG Phone“ gauna specialią AS (aušinimo sistemą), vadinamą GameCool, su stambia garų kamera ir dideliu radiatoriumi. „ROG Phone 3“ radiatorius tapo 6 kartus didesnis. Garų kameroje yra papildomas grafito plėvelės sluoksnis. Išmanusis telefonas yra 14 proc. geriau aušinamas nei jo pirmtakas. Komplekte pristatomas papildomas nuimamas ventiliatorius AeroActive Cooler 3 dar labiau sumažins temperatūrą ir padidins našumą.

Pirštų atspaudų skaitytuvas paslėptas po ekranu, tai ne tik atrodo naujoviškai, bet ir itin taupo vietą korpuse.

„ASUS ROG Phone 3“ techniniai duomenys

Ekranas6,59 colio, AMOLED, 144 Hz, 1 ms, ryškumas – 1000 cd/m2, kontrastas – 1 000 000 : 1, ekrano raiška HDR10 ir HDR10+. palvinė aprėptis: 113,3 % DCI-P3, 108,8 % NTSC, 153,7 % sRGB. Iki 10 prisilietimų Apsauginis stiklas Corning Gorilla 6
ProcesoriusQualcomm Snapdragon 865 Plus, 7 nm, 64 bit 8 branduoliai, taktinis dažnis iki 3,1 GHz
GrafikaQualcomm Adreno 650
Operatyvinė atmintisIki 16 GB, standartas LPDDR5
AtmintisIki 512 GB, sąsaja UFS 3.1
Pagrindinė kamera64 MP, jutiklis Sony IMX686, diafragma f/1,8, 6 elementų objektyvas, fazinis autofokusavimas (2 x 1 OCL), LED blykstė
Papildoma kamera13 MP, ypač plataus kampo objektyvas (125°)
Makrokamera5 MP, makroobjektyvas
Priekinė kamera24 MP
Vaizdo įrašas8K (7680 x 4320), 30 kadrų/s (pagrindinė galinė kamera) 4K (3840 x 2160), 30 / 60 kadrų/s (pagrindinė galinė kamera) arba 30 kadrų/s (antra galinė kamera) Full-HD 1080p (30 arba 60 kadrų/s) HD 720p (30 kadrų/s) Triašis elektroninis galinių kamerų vaizdo stabilizavimas ulėtintas filmavimas (4K/UHD) Pagreitintas filmavimas (4K: 120 kadrų/s; 1080p: 240 / 120 kadrų/s; 720p: 480 kadrų/s) tatinių nuotraukų fotografavimas, įrašant vaizdo įrašą
Mobilieji tinklai5G/4G/3G/2G GSM/GPRS/EDGE; WCDMA/HSPA+/DC-HSPA+; FDD-LTE; TD-LTE; CDMA; TD-CDMA; 5G Sub 6 SA/NSA
Belaidis ryšys ir BluetoothBelaidis ryšys 6 (802.11a/b/g/n/ac/ax, 2x2 MIMO), 2,4 ir 5 GHz Bluetooth 5.1 (BR/EDR+LE)
NFCTaip
IM kortelių ir atminties kortelių dėklasPalaikymas 2 x SIM kortelių „MicroSim“ Palaikymas dviejų SIM kortelių laukimo režime (5G + 4G arba 4G + 4G).
Pirštų atspaudų skaitytuvasTaip, įtaisytas ekrane
Jungtys1 x Type-C Firminis dvigubas Type-C
NavigacijaGPS (du diapazonai: L1/L5), GLONASS (L1), GALILEO (E1/E5a), BeiDou (B1/B2a), QZSS (L1/L5), NavIC (L5)
Davikliai ir jutikliaipagreičio daviklis, elektroninis kompasas, giroskopas, artumo daviklis, Hallo jutiklis, apšvietimo daviklis
AkumuliatoriusĮtaisytas, 6000 mAh
MikrofonasKetvertainis įmontuotas mikrofonas su išskirtine triukšmo slopinimo technologija
Matmenys171 x 78 x 9,85 mm
voris240 g

„ASUS ROG Phone 3“ ekrano įstrižainė – 6,59 colio, skiriamoji geba – 2340 x 1080 pikselių. Jo techniniams duomenims gali nusileisti daugelis nešiojamųjų kompiuterių arba žaidimų monitorių. Atsako laikas – 1 ms, atnaujinimo dažnis – 144 Hz. Be to, pagerintas ir jutiklio reakcijos laikas – 25 ms. Šis atsako greičio padidinimas nepakenkė spalvų perdavimui. DeltaE klaida yra mažiau nei viena, o tai labai puikus rodiklis bet kokiam ekranui. Didžiausi ryškumo ir kontrasto rodikliai yra 650 cd / m2 ir 1000 000 : 1. Ekranas palaiko HDR10 ir HDR10+ turinio atkūrimą, jo spalvų aprėptis yra 113,3 % pagal DCI-P3, 108,8 % – NTSC ir 153,7 % – sRGB. Taip pat ekranas buvo sertifikuotas TÜV Rheinland, sertifikatas patvirtina žemą apšvietimo ir mėlynos spalvos blyksėjimą.
ROG Phone 3

Išmaniojo telefono procesorius ir grafika yra geriausi jo išleidimo momentu. Tai 8 branduolių Qualcomm Snapdragon 865 procesorius, kurio didžiausias taktinis dažnis yra 3,1 GHz, Adreno 650 grafika. Operatyviosios atminties dydis gali būti 12 arba 16 GB, o duomenims saugoti naudojama greita UFS 3.1 standarto laikmena, talpa yra iki 512 GB. Beje, taip pat palaikomas 5G standartas.

Kalbant apie ryšio galimybes, mobiliojo tinklo modemas jau palaiko 5G tinklus, o belaidžių tinklų modulis gali veikti su belaidžio ryšio standartais 802.11a / b / g / n / ac / ax, (2x2 MIMO) su 2,4 ir 5GG dažniais. Bluetooth 5.1 versija palaiko BR / EDR + LE ir Qualcomm aptX Adaptive technologijas. Žinoma, yra ir NFC. Taip pat ir GPS, GLONASS ir kitos vietovės nustatymo priemonės.

Kameros „ROG Phone 3“

„ROG Phone 3“ turi tris pagrindines kameras. Pirmoje kameroje įtaisytas jutiklis Sony IMX686, skiriamoji geba 64 megapikseliai. Ja galima nufotografuoti kokybiškus ir labai aiškius, detalizuotus vaizdus. Jie pastebimai pranašesni pagal „ROG Phone 3“ vaizdų kokybę. Kamera fiksuoja aiškų vaizdą, maloniai sulieja užnugaryje esantį foną, savaime prisitaiko prie mirksinčios šviesos dažnio ir pasižymi greitu faziniu fokusavimu.

Kitos kameros, esančios kitoje pusėje, skirtos panoraminiam ir makrofilmavimams. Kamera su panoraminiu objektyvu turi jutiklį, kurio skiriamoji geba yra 13 MP, ir objektyvą, kurio apžvalgos kampas yra 125 laipsnių. Trečia kamera skirta makrofilmavimui ir turi 5 megapikselių raiškos jutiklį. Priekinę kamerą galima naudoti įtaisui atblokuoti, tai labai patogu.

ROG Phone 3

Tikrai gali nustebinti vaizdo galimybės. Kamera filmuoja vaizdo įrašus 8K raiška! Be to, su visaverčiais 30 kadrų be jokių apribojimų.

Našumas žaidimuose ir testuose

Tikriausiai nėra prasmės sakyti, kad visi žaidimai veikia sklandžiai, tai savaime suprantama. Tačiau populiarūs etalonai patvirtina jo našumą skaičiais!

ROG Phone 3

Išvada

Įmonės „ASUS“ žaidimų padalinys „Republic of Gamers“ dar kartą patvirtino, kad daug žino apie žaidimams skirtus įrenginius. „ROG Phone 3“ teisėtai galima laikyti žaidžiamiausiu išmaniuoju telefonu iš visų esančių telefonų. Jo privalumai: aukščiausias našumas dėl naujausio procesoriaus, nepriekaištingas jungčių išdėstymas korpuse, platus žaidimų priedų asortimentas, gera kamera ir itin kokybiškas ekranas su dideliu atnaujinimo dažniu. Negana to, išmanusis telefonas veikia be įkrovimo visą parą. Jei nuspręsite per jį žiūrėti filmus, jo nereikės įkrauti net 16–18 valandų. Visa tai paįvairins „AURA“ firminis apšvietimas, kuris čia taip pat yra. Visų pirma tai kišeninis įrenginys mobiliesiems žaidimams, paskui jau telefonas – tai yra jo unikalumas.

Užsakymo nr.: PT_85693372