Daugkartiniai maišeliai padeda sutaupyti

Paskaičiavome, kad perkant maisto produktus kartą per savaitę ir įsigyjant 3 plastikinius maišelius su rankenomis Lietuvoje viename iš mažmeninės prekybos tinklų kartu jie kainuotų 1,20 euro. Per metus išlaidos už plastikinius maišelius galėtų sudaryti 62,40 euro.

Tuo tarpu 3 vidutinio dydžio daugkartinius maišelius, pagamintus iš neaustinės medžiagos, tame pačiame prekybos tinkle galima įsigyti už 1,17 euro ir naudoti juos ištisus metus, neišleidžiant papildomų pinigų.

Draugiškumas gamtai – madingas

Būti draugiškam gamtai – madinga jau kurį laiką. Užsienyje ekologiškas prekes renkasi ir tuo dalinasi viešoje erdvėje nuomonės formuotojai, įmonės didžiuojasi sutaupytomis CO2 emisijomis.

Vakaruose įprasta, kad daugkartiniai maišeliai naudojami kaip pirkinių krepšiai, rankinės ar net – dovanos. Daugelis studentų nešiojasi gražaus dizaino maišelius kaip stiliaus detalę ar pareiškimą, kad jie rūpinasi planetos ateitimi.

Žmonės pasitiki prekių ženklais, kurie priima ekologiškus sprendimus. Tuo tarpu maišelių mėgėjai pareiškia, kad naudojasi tam tikro prekės ženklo paslaugomis, nes pritaria jo vertybėms.

Pasižymi tvirtumu

Vienas iš nepatogumų naudojant plastikinius maišelius yra tas, kad dažnai jie neatlaiko didelio svorio. Tikriausiai esate atsidūrę situacijoje, kai einant iš prekybos centro su pilnais pirkinių krepšiais ima ir nutrūksta kuri nors plastikinio maišelio rankenėlė. Gamtai draugiški daugkartinio naudojimo neaustinės medžiagos maišeliai gali išlaikyti 15–40 kg svorį. Tad galite būti tikri, kad panaši situacija nepasikartos.

Neaustinė (angl. Non–woven PP) medžiaga

Nesudėtinga priežiūra prailgina naudojimo laiką

Daugkartiniai maišeliai tarnauja dar ilgiau, jeigu yra tinkamai prižiūrimi. Maišeliai nepraleidžia skysčio, juos lengva skalbti ar tiesiog nuvalyti drėgna šluoste. Daugkartinį neaustinės medžiagos maišelį pakanka išplauti kartą per savaitę, kad jis būtų švarus ir nesikauptų bakterijos. Jei neturite laiko valyti rankiniu būdu, galite skalbti skalbimo mašinoje.

Gaminami Lietuvoje

Didžiausi Baltijos šalyse ekologiškų neaustinės medžiagos maišelių gamintojai yra įsikūrę Lietuvoje. Bendrovė „Bagfactory“ gamina daugkartinius maišelius ne tik Lietuvos, bet ir stambiausiems Vokietijos, Olandijos, Skandinavijos prekybos tinklams.