Kaip įstoti į Didžiosios Britanijos universitetus? Savo patirtimi dalijasi Baltic Council for International Education išsilavinimo užsienyje konsultantė Daiva Siautilaitė.

Didžiosios Britanijos populiarumas priklauso pirmiausia nuo universiteto ir jo lygio, universitetai būsimiems studentams suteikia išsilavinimą ir galimybę įgyti įdomų ir gerai apmokamą darbą. Problema viena – kaip įstoti, kaip teisingai pasirinkti universitetą ir studijų programą.

Baltic Council išsilavinimo užsienyje konsultantės Daivos Siautilaitės teigimu, viena didžiausių problemų su kuria susiduria mokyklų abiturientai – ne laiku ir dažnai klaidinanti informacija apie stojimo procesą.

Paraiškos į visus Didžiosios Britanijos universitetus pateikiamos per centralizuotą dokumentų sistemą UCAS (Universities and Colleges Admissions Service). Į Oksfordo ir Kemdridžo universitetus, taip pat aukštąsias medicinos mokyklas būtina suspėti pateikti dokumentus iki spalio 15 d. Į visus kitus universitetus dokumentų pateikimas baigiasi sausio 15 d., tačiau po šios pateikimo datos, kai kurie universitetai gali taip pat peržiūrėti jūsų kandidatūrą, deja, bet studijų programų pasirinkimas bus mažesnis.

Oksfordas, Jungtinė Karalystė

Mes esame oficialus UCAS centras ir visuomet rekomenduojame ruošti ir išsiųsti stojimo dokumentus iki oficialios datos – sausio 15 d. Nemokamų konsultacijų, seminarų metu moksleivius supažindiname su Didžiosios Britanijos sistema, su universitetais (daugiau kaip 150), profesinėmis kryptimis, universitetų reitingais pagal specialybes, stojimo reikalavimais. Stojimo sistema – UCAS, kartu pradedame stojimo procesą, kuris tikrai nelengvas, ypač tiems, kurie svajoja įstoti į geriausius Didžios Britanijos universitetus.

Su kiekvienu abiturientu mes dirbame individualiai neskaičiuodami laiko, tuo Baltic Council išsiskiria. Mes kartu analizuojame esamus ir būsimus akademinius rezultatus. Didžiosios Britanijos universitetai mūsų studentams suteikia pasiūlymus su sąlygomis, tai reiškia, kad studentas gali būti priimtas jei įgyvendins nurodytas sąlygas, išlaikys nustatytu lygiu valstybinius egzaminus, IELTS egzaminą ir įvykdys kitas sąlygas. Kuo anksčiau pateikiami dokumentai, tuo anksčiau bus galima sužinoti universitetų sąlygas ir pasiruošti valstybiniams egzaminus.

Stojimo procese mes padedame išsiaiškinti įvairias specialybes ir siūlome atlikti nemokamą karjeros testą anglų kalba, kuris parengtas Anglijos specialistų ir skirtas 13–18 metų moksleiviams. Karjeros testu naudojasi milijonai moksleivių visame pasaulyje.

Kembridžas

Mes taip pat, padedame studentams pasirinkti universitetus, neribojame jų pasirinkimo siūlydami „partnerinius universitetus“. Kviečiame apsilankyti mūsų specializuotoje parodoje „Tarptautinių studijų dienos“ ir susitikti su labai gerais universitetais, su kuriais mes bendradarbiaujame ir visuomet kviečiame į mūsų parodas.

Didžiojoje Britanijoje daugiau kaip 150 aukštųjų mokymo įstaigų. Didžiausieji universitetai, žinomi pasaulyje kaip moksliniai tiriamieji centrai įeina į Russell Group univeristetų sąrašą. Šalyje didelio populiarumo susilaukia ir kiti – tradiciniai universitetai ir „šiuolaikinai universitetai“. Dauguma šių universitetų – buvę politechnikos institutai, įgiję universitetų statusą 90-ais metais XX a. , todėl ir pavadinimas „Post 1992“.

Didelę reikšmę pateikiant stojimo dokumentus į universitetus turi motyvacinio laiško paruošimas (angl.personal statement), kuriame studentas turi labai trumpai ir aiškiai parodyti savo stipriąsias puses, savo siekius ir ambicijas. 50% įstojimo sėkmės – tai teisingai paruoštas motyvacinis laiškas.

Mes skiriame kiekvienam individualų dėmesį ruošiant motyvacinį laišką, todėl, galime pasigirti studentų stojimo į geriausius universitetus rezultatais. Mūsų studentai įstojo į šiuos Top universitetus: Durham, Warwick, Cardiff, Swansea, Glasgow, Birmingham, Manchester ir kt.

Stojant į Didžiosios Britanijos universitetus gali būti iškelti papildomi reikalavimai – pokalbis, papildomas egzaminas (testas), portfolio pateikimas į meninės srities specialybes. Būtina spręsti klausimus, susijusius su finansavimu, apgyvendinimu ir kt.

Mes didžiuojamės, kad daugeliui mūsų moksleivių padėjome išspręsti šiuos klausimus ir jie mokosi jiems tinkamiausiuose universitetuose. Tiems, kurie tik planuoja studijas, noriu patarti – kuo anksčiau ieškokite informacijos, analizuokite ją ir pasirinkite teisingai!

Iki susitikimo parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2016“!

„Tarptautinių studijų dienos 2016”

Spalio 24 d. Vilniuje

Parodos vieta:Radisson Blu Hotel Lietuva" konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20 Vilnius


Parodos laikas: 10.00–18.00

Įėjimas nemokamas

Papildomą informaciją ir dalyvių sąrašą rasite čia: www.balticcouncil.lt


Parodos organizatorius:

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION

Jogailos g. 4, Vilnius

8 64572232, 8 52690056

lietuva@balticcouncil.org

Užsakymo nr.: PT_72625474