„KSU, nepaisant visų iššūkių nevalstybinio aukštojo mokslo srityje, stengiasi išlaikyti savo poziciją, vykdydamas išskirtines studijų programas, kurios yra orientuotos į darbo rinkos paklausą ir norinčiųjų studijuoti bei kelti profesinę kvalikaciją žmonių poreikius. Turime ne tik lanksčias studijų formas, kurios puikiai tinka ne tik mokyklų absolventams, bet ir dirbantiems žmonėms tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Universitetas siūlo ne vien studijas, bet ir kitus edukacinius produktus, tokius kaip sertifikuoti tarptautiniai mokymai ir kvalifikacijos kėlimo kursai. Turime puikių pavyzdžių, kuomet mūsų studentai gyvena ir dirba Dubajuje bei studijuoja Aviacijos vadybą. Mūsų alumnai, susibūrę dar studijų metais įkūrė bendrą verslą aviacijos srityje, kuris gyvuoja jau ne vienerius metus. Taip pat, džiaugiamės savo studentais, kurie sėkmingai baigę Mados industrijų studijas, savo karjeros siekia, dirbdami tiek su žinomais prekiniais ženklais, mados namais, tiek su garsiausiais Lietuvos ir užsienio dizaineriais. Tikrai galime pasidžiaugti, jog esame teigiamai vertinami darbdavių, nes puikiai paruošiame ir kitų sričių: verslo, integruotos komunikacijos bei teisės specialistus. Pagal žurnalo „Reitingai” duomenis, mūsų abolventai yra puikiai vertinami darbdavių už jų kompetencijas ir kuriamą pridėtinę vertę. Džiaugiamės, jog universitetas sparčiai juda tarptautiškumo link, nes vis daugiau užsienio studentų renkasi studijas Lietuvoje, Kazimiero Simonavičiaus universitete. Tad tikimės ateityje dar plačiau atverti universiteto duris tiek tarptautiniams studentams, tiek užsienio partneriams, su kuriais KSU vykdo įvairius projektus“ – savo įžvalgomis dalinosi Kazimiero Simonavičiaus universiteto rektorė prof. dr. Jolanta Bieliauskaitė.

Per du dešimtmečius KSU sukūrė reikšmingas partnerystes

Kazimiero Simonavičiaus universitetas per du dešimtmečius sukūrė ne vieną reikšmingą partnerystę, kuriančią aktualią vertę ne tik studijų programoms, bet ir moksliniams tyrimams. Universitete veikia – Ateities visuomenės institutas (angl. Next Society Institute), Didžiųjų duomenų kompetencijos centras (angl. Big Data Competence Center) ir Skaitmeninės aviacijos laboratorija (angl. Digital Aviation Lab), vienijantys mokslininkus iš viso pasaulio, kurie ne tik atlieka ne tik mokslinius tyrimus, skaito paskaitas KSU studentams, bet ir teikia konsultacijas viešam ir privačiam sektoriui.

Universitetas priklauso Synergetica edukacinei grupei, kuri vienija tris aukštąsias mokyklas. Šios edukacinės grupės vadovė, Lietuvos nevalstybinio švietimo konfederacijos prezidentė Gabija Skučaitė taip pat pasidalino savo mintimis apie KSU.

“Švęsdamas 20 metų jubiliejinę sukaktį, KSU Universitetas žengia į naują augimo ir plėtros etapą. Plėsti tarptautiškumą, didinti mokslo pasiekimų globalią įtaką, siekti akademinio meistriškumo – tai strateginiai ateities vektoriai. KSU – išskirtinis universitetas, siūlantis nišines studijų programas, atliepiančias šiuolaikinius pasaulio vystymosi trendus. Galime džiaugtis, jog turime stiprią komandą ir platų partnerių ratą visame pasaulyje, o tai didžiausia parama toliau augant ir skleidžiant sparnus globalioje akademinėje erdvėje”, – džiaugėsi G. Skučaitė.

Daugiau apie universitetą ir jo vykdomas veiklas, galite sužinoti KSU svetainėje: www.ksu.lt