Diskusijose – emocinė darbuotojų gerovė, pokyčio svarba


Jau septintus metus iš eilės „Tech mugės“ lankytojai visiškai nemokamai kviečiami tiesiogiai pabendrauti su ryškiausių IT įmonių atstovais apie karjerą informacinių technologijų srityje. Šiemet mugėje darbdaviai, kaip įprasta, skaitys ir pranešimus, dalyvaus specialiose diskusijose.

Julija Rimšelė

„Norime, kad lankytojai su IT rinkos lyderiais turėtų galimybę ne tik pasikalbėti apie svajonių pozicijas, bet ir išgirstų naudingų įžvalgų apie darbo rinką ir gerąsias praktikas, taikomas įmonėse. Lankytojams tai leidžia dar geriau pažinti darbdavius – jų vertybes, požiūrį į darbuotojus, viziją apie ateities tendencijas“, – pasakoja Julija Rimšelė, „Tech mugės“ organizatorė, programavimo mokyklos „Vilnius Coding School“ įkūrėja.

Tech mugė

Viena svarbiausių diskusijų temų šiemet – emocinė darbuotojų gerovė. Jos svarba ypač išaugo koronaviruso pandemijos laikais, tačiau išlieka ir šiandien dėl įvairių ekonomikos turbulencijų ir geopolitinio nestabilumo. Šios priežastys turi įtakos ir verslo pokyčiams, kurie sukelia papildomų įtampų darbuotojams. Būtent apie gerą savijautą pokyčių akivaizdoje mugėje bus kalbama ir „Tech Kinship“ bendruomenės organizuojamos diskusijos metu.

Aliona Sosunova

„Viešajame diskurse vyrauja daug spaudimo ir kartais net perdėtos romantikos kalbant apie pokyčius. Bet juk pokytis savaime reiškia nežinomybę, neapibrėžtumą ir dažnai – riziką. Tad visiškai normalu pokyčiui priešintis, jį neigti, vengti ar jo nemėgti. Todėl diskusijos metu norime pasakoti istorijas, kaip susidraugavimas su pokyčiais vyko mūsų diskusijos dalyvių gyvenimuose, ką apie pokytį kalba teorijos bei kaip lavinti savo reakciją į pokyčius bei paversti ją mūsų stiprybe“, – sako Aliona Sosunova-Piurko, „Tech Kinship“ įkūrėja ir dėvėtų drabužių pirkimo ir pardavimo platformos „Vinted“ inžinerijos direktorė.

Tech mugė

„Tech mugės“ renginio metu pranešimus taip pat skaitys organizacijų „Gurtam“, „Nortal“, „SEB“, „Revolut“, Vilniaus miesto savivaldybės – Open Vilnius ir „Women Go Tech“ atstovai. Pilna renginio programa netrukus bus paskelbta renginio puslapyje https://techmuge.lt.

Tech mugė

Ilgesnis dalyvių sąrašas


„Tech mugės“ organizatoriai skaičiuoja, kad parodoje bus galima susipažinti su daugiau kaip 30 IT įmonių atstovų. Šiemet mugės dalyvių sąraše – „Danske Bank“, internetinių svetainių kūrimo platforma „Wix“, SEB bankas, „Adform“, „Atea“, „Cowi“, „COGNIZANT“, „Dexcom“, „Dielektrik“, „Digital Aero Technologies“, „Eskimi“, „Gurtam“, „Hyand“, „Ignitis“, „Infare“, „NordCurrent“, „Nord Security“, „Nortal“, Valstybės duomenų agentūra, Vilniaus miesto savivaldybė – Open Vilnius, „Orion Innovation“, „TestDevLab“, Užimtumo tarnyba, „Western Union“, „Women Go Tech“, „Zenitech“.

Tech mugė

„Matome, kad kasmet be mūsų nuolatinių dalyvių prie mugės prisijungia vis daugiau naujų vardų – didelių IT įmonių. Minėtina, kad šiemet gerokai praplėtėme tiek dalyvių, tiek partnerių skaičių, tad mugė bus rekordiškai didelė. Lankytojams tai reiškia ne tik galimybę susipažinti su dar daugiau potencialių darbdavių, bet ir išgirsti gerųjų praktikų pavyzdžių iš aukščiausio lygio įmonių vadovų konferencinės dalies metu“, – pasakoja J. Rimšelė.

Nemokama IT srities darbdavių paroda „Tech mugė“ vyks jau balandžio 6 d. parodų centre „Litexpo“. Lankytojų registracija: https://techmuge.lt