„Visi stambūs IT žaidėjai prioritetą teikia didelėms įmonėms, o smulkiam ir vidutiniam verslui skiria labai mažai dėmesio“, – sako įvairias telekomunikacijų, duomenų perdavimo ir IT paslaugas teikiančios bendrovės „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ direktorius Romas Rimgaila. Pasak specialisto, nedidelių įmonių segmentas yra užmirštamas tikrai be reikalo.

„Matome, kad tokios įmonės vis dažniau siekia naujovių, nori užtikrinti savo duomenų saugumą ir nepriekaištingą darbą, tačiau neturi pakankamai žinių ir kompetencijos. Nedidelėms įmonėms mažai kas pasakoja apie IT administravimo paslaugas ir tai, kokią naudą jos duoda“, – teigia bendrovės direktorius, valdantis užsakomųjų IT verslo paslaugų prakės ženklą „ProfIT“.

„ProfIT“ Verslo skyriaus vadovas Ernestas Stačiūnas sako, kad smulkias ir vidutines įmones ypač svarbu supažindinti su duomenų tvarkymo privalumais.

„Siūlome visas paslaugas, kurias galima sudėti į žodį IT. Tai ir serverių bei tinklo priežiūra, virtualios informacijos saugyklos internete („debesys“), vidinių serverių priežiūra, taip pat ir galimybė suteikti žmonėms reikalingus resursus ir juos prižiūrėti nuo A iki Z.

Romas Rimgaila

Paprastais žodžiais kalbant, galime perimti visą įmonės IT valdymo sistemą į savo rankas. Tokiu atveju įmonėms nebereikia samdyti papildomų darbuotojų, nes mes prisiimame atsakomybę už visas funkcijas“, – pasakoja Verslo skyriaus vadovas.

Anot jo, vienas ar keli IT specialistai tiesiog negali užtikrinti sklandžiai veikiančių operacinių sistemų, tinklų ir kitų paslaugų veiklos.

„Norint kokybiškai užtikrinti įmonės IT veiklą, reikia samdyti ne vieną specialistą, o didelę žmonių grupę, nes vienas žmogus paprasčiausiai negali turėti visų būtinų kompetencijų. Samdant IT paslaugas teikiančią įmonę, yra garantuojama, kad gausi visų sričių specialistų pagalbą. Na, ir žinoma, verslui tai atsieina kur kas pigiau“, – sako E. Stačiūnas.

Nepertraukiamas ryšys

Siekiant užtikrinti klientams ne tik nepertraukiamą interneto ryšį, bet ir saugų nepertraukiamą ryšį su įmonės nutolusiais įrenginiais naudojant VPN (ang. Virtual privat network) tinklą, papildomai „ProfIT“ gali suteikti atsarginį prisijungimą prie interneto per 4G ryšio tinklą.

„Įmonės VPN tinklą sukonfigūruojame taip, kad dėl kokios nors priežasties sutrikus įmonės interneto ryšiui (pvz., įvykus fiziniam kabelio ar tinklo įrangos gedimui), tuoj pat nepastebimai įsijungia 4G ryšys ir veikia tol, kol atkuriamas nuolatinis interneto ryšys. Šią paslaugą siūlome bet kokioje Lietuvos vietoje, nesvarbu, kokio interneto tiekėjo paslaugomis klientas naudojasi“, – sako E. Stačiūnas.

Ateitis – „debesų“ technologijos

R. Rimgailos teigimu, visame pasaulyje populiarėjanti informacijos saugojimo sistema – „debesų“ paslaugos (ang. „cloud“) – neaplenkė ir Lietuvos.

Ernestas Stačiūnas

„Ne veltui tiek daug kalbama apie „debesis“. Naudojant šią paslaugą įmonėms nereikia pačioms galvoti apie įrangos atnaujinimą. Į naujoves investuoja IT paslaugas prižiūrinčios bendrovės“, – sako profesionalas.

Pasak specialisto, pagrindinė priežastis, kodėl „debesų“ paslaugas galima vadinti ateitimi, yra principas: „laikas – pinigai“.

„Įsivaizduokite, kad turite fizinį serverį ir jums kažkas sugenda. Minimalus laikas, kurio prireiks sutvarkyti problemai – 1 ar 2 dienos, vadinasi, per tas dienas nebus dirbama, todėl galimi milžiniški nuostoliai. Tačiau, jei tą paslaugą esate įkėlę į „debesį“, sutvarkyti problemą prireiks daugiausiai keleto valandų“, – aiškina R. Rimgaila.

Duomenų centras

Kalbėdamas apie tas įmones, kurios nedrąsiai žiūri į IT paslaugų sektorių, „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ Verslo skyriaus vadovas E. Stačiūnas sako, kad visada yra galimybė pabandyti.

„Nėra taip, kad įmonė privalo pirkti visą paslaugų paketą. Visada galima pasirinkti, ko labiausiai reikia. Paslaugų spektras labai platus – nuo interneto ryšio tiekimo iki viso IT ūkio priežiūros.

Klientams, kurie yra atsargesni ir nepuola įgyvendinti naujovių, siūlome išbandyti dominančias paslaugas kelis mėnesius, o tuomet įvertinti skirtumus – kaip tuo metu veikė serveris, kaip greitai pavyko išspręsti kilusias problemas ir kt.“, – pasakoja specialistas.

Skirtumas akivaizdus

„ProfIT“ teikiamomis paslaugomis daugiau nei metus besinaudojančios baldų furnitūros bendrovės „Brasa“ administratorė Irma Žvarelaitė sako, kad, norint išlikti konkurencingiems, privalu užtikrinti sklandžius, tarpusavyje susijusius įrenginių ryšius ir technologinius procesus.

„Mes taupome laiką, todėl nebegaištame laiko planams, kaip pagerinti technologinius ryšius ir procesus. Nuo 2017 m. interneto paslaugas, kompiuterinių darbo vietų priežiūrą, virtualių serverių laikmenas, serverio, tinklo, programinės įrangos priežiūrą ir organizavimą patikėjome „Penkių kontinentų“ grupės komandai“, – sako moteris.

I. Žvarelaitė teigia, kad kiekviena sritis jos neišmanantiems yra tarsi nesuvokiamas menas, todėl visus IT klausimus geriausia yra patikėti šios srities profesionalams.

„ProfIT“ specialistai tapo geriausiais mūsų pagalbininkais. Jie laužo taisykles, prisitaiko prie naujovių, naikina pasenusius sprendimus, nuolat domisi ir aiškinasi, ko mums reikia“, – apie bendradarbiavimą su IT specialistais pasakojo „Brasa“ administratorė.

Užsakymo nr.: PT_79140073