„Kasmetinis „Youth Empowered“ renginys ir skirtingos jo dalyvių patirtys įkvepia tūkstančius jaunuolių. Realūs pavyzdžiai ir asmeninės istorijos leidžia į pasaulį pažvelgti plačiau, padrąsina žengti savo svajonių kryptimi ir nenuleisti rankų susidūrus su kliūtimis. Taip pat čia visada išgirsite patarimų, nuo ko ir kaip pradėti savo karjeros kelią“, – dalijasi „Lietuvos Junior Achievement“ vadovė, Andželika Rusteikienė. Pernai renginį „Užsikrauk karjerai!“ internetu gyvai stebėjo beveik 5 tūkst. jaunų žmonių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

Šiemet renginyje žiūrovams prisistatys naujoji „Coca-Cola HBC“ generalinė direktorė Lenkijoje ir Baltijos šalyse Ruža Tomic Fontana. Ji papasakos, su kokiais iššūkiais kasdien tenka susidurti, kai esi generalinė didelės organizacijos direktorė. O kaip dėlioti pirmuosius karjeros žingsnius, atskleis karjeros konsultantė ir Jaunimo reikalų agentūros projektų vadovė Gintarė Joteikaitė.

Vilniaus privačios gimnazijos virtualios mokyklos vadovas, buvęs Vilniaus Universiteto studentų atstovybės ir Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentas Klaudijus Melys pakvies pasvarstyti, ar yra vienas tiesus karjeros kelias. Dirbtinio intelekto treneris A. Bernatonis supažindins, kaip darbo rinką veikia dirbtinis intelektas ir kokią naudą ši technologija gali suteikti jaunam žmogui.

A. Rusteikienė įsitikinusi, kad daug dėmesio sulauks ir populiarus atlikėjas, prodiuseris L. Adomaitis, su renginio dalyviais nusprendęs padiskutuoti apie asmenines vertybes ir aistrą – savo pavyzdžiu kūrėjas kvies atsispirti „trendams“ ir nebijoti siekti savo svajonių.

Kaip pasikeitė jų profesijos bėgant laikui ir kiek pastangų reikėjo įdėti norint įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, papasakos įspūdingus verslus kuriantys ir žinomoms organizacijoms vadovaujantys asmenys: Monika Laukaitė – „Wix“ padalinio Lietuvoje vadovė, Deividas Jančius – „Coca-Cola HBC Lietuva“ Prekybos vadovas. Vertingų įžvalgų pateiks Saulius Kromalcas, Socialinių mokslų kolegijos (SMK) studijų programų vadovas.

Šeštus metus rengiamo „Užsikrauk karjerai!“ organizatoriai tikisi, kad kelios valandos vertingo ir įtraukiančio turinio jauniems žmonėms padės renkantis profesiją, išmokys pastebėti naujas galimybes ir jomis pasinaudoti, taip pat – atskleisti savo talentus ir prisidėti prie visam pasauliui svarbių pokyčių. Renginio transliacija prasideda spalio 10 d. 11 val. Delfi platformoje: https://www.delfi.lt/video/laidos/partnerio-turinys/spalio-10-diena-uzsikrauk-karjerai-94686233

„Youth Empowered“ yra edukacinė programa, skirta jaunimo nedarbo mažinimui ir švietimo nelygybės problemai spręsti, kurią inicijavo bendrovė „Coca-Cola HBC“, o Lietuvoje šią programą įgyvendina ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo organizacija „Lietuvos Junior Achievement“. Programa jau šešerius metus įgyvendinama 29-ose šalyse – tarp jų Austrijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Graikijoje taip pat ir Baltijos šalyse. „Youth Empowered” renginiuose, nuo pat programos pradžios 2017 m., jau sudalyvavo daugiau nei 790 000 jaunų žmonių, o 2022 m. programą išbandė net 246 108 jaunuoliai visose šalyse, kur ji yra įgyvendinama.

„Coca-Cola HBC“ tikslas - iki 2025 m. apmokyti milijoną jaunų žmonių visoje rinkose, kuriose veikia bendrovė, taip padidinti jaunų žmonių pasitikėjimą savimi ir galimybes įsidarbinti dinamiškoje darbo rinkoje.