Daugelyje pasaulio šalių populiariausias būdas praleisti atostogas tapo – kalbų stovyklos ir kalbų kursai užsienyje. Toks būdas suderinti mokymąsi ir praleisti aktyviai atostogas populiarėja ir Lietuvoje.

Spalio 24 d. Radisson Blu Hotel Lietuva Vilniuje konferencijų centre įvyks įdomus renginys, kuris tikrai sudomins daugelį tėvelių – švietimo paroda „Tarptautinių studijų dienos“. Daugiau kaip 80 švietimo įstaigų iš įvairių pasaulio šalių pristatys daugybę mokymo programų.

Tarp parodos dalyvių galima sutikti žinomų Anglijos mokyklų ir koledžų atstovus, kurie jau daugelį metų organizuoja „naudingas atostogas“ 7–18 metų moksleiviams, būtent siūlo anglų kalbos mokymą derinant su sporto ir kitais įdomiais užsiėmimais, ir netgi mokantis mylimiausių mokomųjų dalykų. Daugelis, tradiciškai mano, kad mokymas – tai sunkus darbas, ir net neįtaria, kad mokantis šiose programose mokymasis gali būti labai linksmas ir patrauklus.

Kaip ir kiekvienais metais į parodą Vilniuje atvyksta gerai žinoma anglijos kompanija Academic Summer. Organizacijos pavadinimas įvardina jų specializaciją, po kuria slepiasi anglų kalbos mokymas.

Moksleiviai kartu su bendraamžiais iš įvairių pasaulio šalių pasirenka įvairius akademinius dalykus – matematiką, gamtos mokslų dalykus, istoriją, geografiją, fiziką, chemiją, menus, dramą. Laisvu nuo mokymosi laiku moksleiviai dalyvauja įvairiose viktorinose ir žaidimuose, užsiima įvairiais pomėgiais, keliauja po Angliją.

Kitas ilgametis parodos dalyvis – klasikinė privati mokykla-pensionas Clifton College, kurio teritorijoje vasaros laikotarpiu vyksta įdomios programos 8–12 ir 13–18 metų moksleiviams.

Koledžas įkurtas 1862 m. universitetiniame mieste Bristolyje. Greta tradicinės ir populiariausios programos „Anglų kalba + aktyvus poilsis“, koledžas organizuoja specialias programas teniso arba golfo mėgėjams, taip pat akademinės anglų kalbos kursus. Apgyvendinimas ir maitinimas organizuojamas mokyklos teritorijoje.

Bristolis, Anglija

Moreton Hall mokykla organizuoja programą tėvams su vaikais nuo 5 iki 13 metų, visiems sudaroma galimybė iš arčiau susipažinti su angliško mokymosi ir gyvenimo ypatumais privačioje mokykloje-pensione. Mokykla įkurta 1913 m. nuostabioje teritorijoje vaizdingame priemiestyje.

Tarptautinės angliškos mokyklos Taunton School, Sherborne International, King’s Ely organizuoja unikalias vasaros akademines programas, kurios skirtos pasiruošimui mokymuisi užsienyje, taip pat įvairius renginius ir ekskursijas po Angliją.

Parodoje, taip pat dalyvauja žinomas koledžas Columbia International College iš Kanados, įsikūręs Hamiltone netoli Toronto. Koledžas organizuoja vasaros stovyklas 9–14 ir 15–18 metų moksleiviams, siūlomos trys įdomios programos Canada Platinum, Canada Gold, Canada Silver.

Priklausomai nuo programos, anglų kalbos mokymas užima 15–25 pamokas per savaitę, taip pat vykstama į ekskursijas po rytų Kanadą (Monrealis, Otava, Kvebekas), į Niagaros krioklius, salas. Be mokymosi ir ekskursijų moksleiviai dalyvauja lyderių programoje.

Niagaros krioklys

Tarptautinių studijų parodą organizuoja Baltic Council for International Education, partneris daugelio minėtų organizacijų dalyvaujančių parodoje. Baltic Council biure Jūs visuomet galite gauti papildomą informaciją ir kvalifikuotą pagalbą renkantis mokymo įstaigą, užpildyti stojimo į mokyklą dokumentus, taip pat gauti specialią nuolaidą arba pasiūlymą.

Kiekvienais metais per atostogas Baltic Council organizuoja individualias keliones 7–18 metų moksleiviams. Jei jūs abejojate, kad Jūsų vaikas pasiruošęs vykti į tokią kelionę savarankiškai, mes rekomenduojame susipažinti su galimybe vykti kartu su grupe ir patyrusiu lydinčiu asmeniu, parodos metu galėsite pabendrauti ir su grupės vadovais.

„Tarptautinių studijų dienos 2016”

Spalio 24 d. Vilniuje

Parodos vieta:Radisson Blu Hotel Lietuva" konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20 Vilnius


Parodos laikas: 10.00–18.00

Įėjimas nemokamas

Papildomą informaciją ir dalyvių sąrašą rasite čia: www.balticcouncil.lt


Parodos organizatorius:

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION

Jogailos g. 4, Vilnius

8 64572232, 8 52690056

lietuva@balticcouncil.org

www.balticcouncil.lt

Užsakymo nr.: PT_72567174