Įkvėpti siekti aukštumų

Jubiliejinį penkioliktus metus žyminčios programos „Lietuvos Maximalistai“ šventinį vakarą į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmus sugužėjo gausybė garbingų svečių, moksleivių ir jų artimųjų. Iškilmingos ceremonijos metu buvo apdovanoti 60 gabiausių ir talentingiausių Lietuvos jaunuolių.

Apdovanojimą už muzikos pasiekimus į sceną atsiimti lipo 12-metis akordeonistas Mantas Leonardo Lizzi iš Palangos, instrumentu groti pradėjęs 6-erių. Šiandien jaunuolio sąskaitoje – per keturiasdešimt įvairių konkursų laureato titulų. Mantas neslepia, kad akordeonu susižavėjo išvydęs jį „Lietuvos Maximalistų“ alumno Martyno Levickio rankose: „Prieš šešerius metus įsijungiau „YouTube“ kanalą, kuriame pamačiau akordeonu grojantį M. Levickį. Jo pasirodymas mane tarsi užbūrė, tad nieko nelaukęs nuėjau pas mamą ir pareiškiau norintis mokytis muzikos mokykloje“, – pirmuosius muzikavimo metus prisimena M. L. Lizzi.

Gamta ir gyvūnų teisėmis besirūpinantis Lukas Kodis buvo įvertintas už nuopelnus ekologijos srityje. Jaunuolis, jau antrą kartą tapęs „Lietuvos Maximalistu“, paukščiais susižavėjo prieš ketverius metus, kuomet į jo kiemą nusileido baltasis garnys: „Tą akimirką supratau, jog nieko panašaus iki tol nebuvau matęs. Pamažu pradėjau pastebėti ir kitus paukščius. Dabar tai tapo gyvenimo būdu – važiuoju į miškus, kuriuose valandų valandas laukiu, kol atskris mano laukiamas paukštis“, – sako Lukas. Ateityje vaikinas planuoja išleisti knygą bei mobiliąją programėlę, kuri padėtų žmonėms atpažinti lietuviškus paukščius: „Dažnai girdžiu žmones šnekat apie užsienio gamtos stebuklus, tačiau mes neįvertiname savo gamtos čia, Lietuvoje. Noriu, jog žmonės pamatytų kiek daug stebuklų slepia lietuviška gamta“, – šypsosi jaunasis ornitologas.

Renginio akimirka

Vienas iš apdovanojimų už sporto pasiekimus buvo įteiktas ir septyniolikmetei gimnastei Saulei Čibiraitei. Pernai ruošiantis Europos čempionatui mergina ne tik kiekvieną dieną treniruodavosi po aštuonias valandas, bet ir savarankiškai nuotoliniu būdu baigė septintą klasę. Pasiteiravus merginos kaip tai pavyko gyvenant tokiu intensyviu režimu Saulė prasitarė, jog jos pažymių knygelėje nebuvo žemesnio pažymio nei devintukas. Ateityje mergina tikisi dalyvauti Tokijo olimpiadoje: „Be abejo, tai yra tolimi ateities planai, tačiau, tikiu, jog kartu su komanda padarysime viską, kad ten patektume“, – šypsosi gimnastė.

Sveikino garbingi svečiai

„Lietuvos Maximalistų“ apdovanojimų vakarą į talentingiausius šalies moksleivius kreipėsi vienas labiausiai įkvepiančių šalies verslininkų Ilja Laursas. Savo karjerą pradėjęs kaip anglų kalbos korepetitorius verslininkas akcentavo, jog šiuolaikiniame inovacijų ir technologijų amžiuje kūrybiškumas ir aštrus protas išlieka kertinėmis lyderio savybėmis: „Už visų inovacijų slypi žmogus ir jo vizija. Lyderis visų pirma turi būti atkaklus, intelektualus ir kūrybingas. Jis bandys šimtą kartų, iš kurių vienas galbūt bus sėkmingas“, – mintimis su jaunuoliais dalinosi I. Laursas.

Žurnalistas, nepriklausomos „Youtube“ televizijos „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas gabiausiems Lietuvos moksleiviams linkėjo sudaužyti savo „stiklinius stogus“: „Planuokite savo laiką, mokykitės anglų kalbos, lavinkite viešojo kalbėjimo įgūdžius, skaitykite ir investuokite į savo asmeninį prekės ženklą. Mes lietuviai esame alkanesni sėkmės nei Vakarai – siekite savo tikslų ir jums pavyks sudaužyti potencialą galinčias riboti „stiklines lubas“, – sako A. Tapinas.

Renginio akimirka

Apdovanota jau per 5 tūkst. vaikų

Šventinį vakarą apdovanodama talentingus šalies vaikus „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė akcentavo, jog skatindami jaunąją kartą siekti aukštumų, kuriame bendruomenišką ir socialiai atsakingą visuomenę. „Remdami gabiausius Lietuvos moksleivius mes įgaliname jaunąją, valstybės ateitį kursiančią, kartą. Skaitant jaunuolių motyvacinius laiškus, matyti, kad vaikams ši stipendija yra ne tik finansinė pagalba, siekiant savų tikslų, bet ir įvertinimas, suteikiantis pasitikėjimo savimi. Gera matyti, jog prieš dešimtmetį į „Lietuvos Maximalistų“ sceną apdovanojimų atsiimti žengę jaunuoliai šiandien yra pripažinti savo srities specialistai, garsūs muzikantai ir sportininkai, savo pavyzdžiu mokantys jaunąją kartą. Neabejoju, kad šiandien taip pat pagerbėme ateities lyderius ir mūsų pagalba padės jiems žengti tvirtą žingsnį į priekį“, – sakė K. Meidė.

Nacionalinę moksleivių skatinimo programą jau penkioliktus metus rengianti bendrovė „Maxima LT“ šiemet 60-čiai gabiausių Lietuvos vaikų padės siekti svajonių ir puoselėti talentus jų stipendijų fondui skirdama 50 tūkst. eurų. Šiais metais dėl „Lietuvos Maximalistų“ vardo varžėsi beveik 500 vaikų nuo 1 iki 12 klasės. 25 laimėtojai antrą kartą iš eilės įrodė esantys verti stipendijų, o vienas jaunasis talentas „Lietuvos Maximalistu“ tapo jau trečią kartą.

Nacionalinę moksleivių skatinimo programą „Maxima“ organizuoja jau 15 metus. Tai viena seniausių socialinės atsakomybės programų šalyje. Per visą šį laiką gabių vaikų talentams lavinti ir pasiekimams remti bendrovė yra skyrusi jau daugiau nei 700 tūkst. eurų, o stipendijas yra gavę daugiau nei 5 tūkst. vaikų. „Maximalistų“ stipendijos yra padėję lavinti savo gabumus Martynui Levickiui, Evelinai Sašenko, Giedriui Titeniui ir kitiems garsinantiems Lietuvos vardą jauniems žmonėms. Programą, kurios tikslas – stipendijomis paskatinti gabiausius vaikus siekti užsibrėžtų tikslų ir puoselėti savo talentus, globoja Švietimo ir mokslo ministerija.

Užsakymo nr.: PT_76106975