Varžybose trečiąją vietą užėmė Kiprui atstovaujanti komanda „Freedom Sailing 2“, antrąją - Rumunijai atstovaujanti komanda „S for Summer“, o 2023 m. Europos buriavimo čempionato nugalėtoja tapo Švedijai atstovaujanti komanda „Happy Yachting“.

„Kadangi pats esu buriuotojas, seniai svajojau, kad mūsų šalyje būtų surengtas svarbus buriavimo čempionatas, ir šiandien ši svajonė išsipildė. Man ir bendrovei „Freedom Finance Europe“ didelė garbė dalyvauti Kipre priimant profesionalias komandas iš visos Europos, puoselėjant komandinę dvasią ir tikrą konkurenciją. Noriu padėkoti Europos buriavimo čempionato dalyviams, partneriams ir svečiams už tai, kad surengėme išties nepaprastą sporto šventę“, - sakė Evgenii Tyapkin, „Freedom Finance Europe“ vykdomasis direktorius ir „Freedom1“ buriavimo komandos kapitonas.

Per uždarymo ceremoniją kalbėjęs Limasolio meras Nikosas Nikolaidas (Nicos Nicolaides) sakė: „Limasolio miesto vardu sveikinu sportininkus ir organizatorius su labai sėkminga regata. Didžiuojamės galėdami surengti 2023 m. Europos buriavimo čempionatą ir tikimės, kad kitais metais mūsų mieste vyks Europos, o gal net ir pasaulio čempionatas“.

Lapkričio 20 d. Limasolyje prasidėjusiose varžybose penkias dienas intensyviai lenktyniavo 15 komandų iš 8 šalių, įskaitant Švediją, Austriją, Vokietiją, Bosniją ir Hercegoviną, Ukrainą, Rumuniją, Izraelį ir Kiprą.

Tarp čempionato dalyvių yra dvi „Freedom Finance Europe“ komandos - „Freedom Sailing 1“ ir „Freedom Sailing 2“, ne kartą užėmusios prizines vietas Kipro nacionalinėse buriavimo varžybose.

Tai antrasis didelis tarptautinis sporto renginys, kurį šiais metais Kipre organizuoja „Freedom Finance Europe“. Gegužės mėn. bendrovė parėmė ir kartu su kitais organizavo ketvirtąjį ir paskutinįjį aukščiausio lygio šachmatų varžybų FIDE moterų „Grand Prix“ turnyro etapą Nikosijoje. Tai taip pat yra dalis bendrovės įsipareigojimo įgyvendinti strategiją, kuria siekiama plėtoti ir skatinti sportą, kultūrą ir verslo aplinką Kipre.