„Esame vienas pagrindinių vaistinių tinklų Lietuvoje ir visuomet siekiame užtikrinti visapusiškai geras darbo sąlygas savo darbuotojams. O mūsų siūlomas didžiausias vidutinis atlyginimas už atliktą darbą – vienas geriausių būdų tai įgyvendinti.

Naujausi duomenys rodo, kad „Camelia“ mokami vidutiniai atlyginimai yra didžiausi tarp pagrindinių vaistinių tinklų. Didžiuojamės tuo“, – sako vaistinių tinklą „Camelia“ valdančios UAB „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Pirmajį 2020 m. mėnesį vaistinių tinklo „Camelia“ visų darbuotojų vidutinis darbo užmokestis prieš mokesčius siekė 1454,77 eurus ir per beveik metus padidėjo net apie 14 proc. – iki 1687,16 eurų lapkričio mėn.

Atlyginimų palyginimas

„2020 metai farmacijos darbuotojams tikrai nebuvo lengvi: pandemija neleido atsikvėpti vaistininkams, kurie net pačiu sudėtingiausiu metu konsultavo klientus, atėjusius į vaistinę. Tikimės, kad darbuotojų atlyginimams skirtas prioritetinis dėmesys leido bent kiek sumažinti kilusią įtampą ir nuovargį“, – teigia A. Budrikienė.

Patenkintas darbuotojas – laimingas klientas

Pasak vaistinių tinklą „Camelia“ valdančios „Nemuno vaistinės“ generalinės direktorės A. Budrikienės, orų ir sąžiningą atlyginimą gaunantis darbuotojas yra ne tik labiau patenkintas, bet ir labiau saugo savo darbo vietą, yra lojalesnis bei klientams skiria rūpestingą dėmesį.

„Atlyginimas vis dar yra vienas pagrindinių darbuotojų motyvaciją lemiančių veiksnių. Tai natūralu, nes jis svarbus žmogaus gyvenimo kokybei. O kai žmogus darbo vietoje jaučiasi vertinamas, darbuotojas linkęs daug labiau įsitraukti į įmonės veiklą, produktyviai dirbti, augti bei tobulėti ir siekti bendrų organizacijos tikslų. Papildomai, klientams tai leidžia gauti puikų aptarnavimą, o įmonei – pelningai dirbti. Laimi visi“, – įsitikinusi vadovė.

Vieninga darbo užmokesčio sistema

A. Budrikienė akcentuoja, kad darbuotojų finansinei motyvacijai užtikrinti itin svarbi vieninga darbo užmokesčio sistema.

„Kovo mėnesį visiems farmacijos specialistams pagal regionus suvienodinome bazinius atlyginimus. O tai, kaip žinome, yra vienas svarbiausių komponentų, padedančių kurti draugišką darbo aplinką. Taip pat padidėjus atlyginimams, vaistininkų skatinimas už gerai atliktą darbą išliko, tačiau pati struktūra tapo paprastesnė ir todėl darbuotojams – daug aiškesnė“, – teigia A. Budrikienė.

Jau 15 metų „Camelia“ vaistinių tinkle dirbantis ir 2020 metais geriausiu vaistininku pripažintas Rimvydas Blynas patvirtina, kad nauja sistema labai patraukli, nes kiekvienas darbuotojas gauna bazinį atlyginimą ir priedus už pasiektus darbo rezultatus. „Tai reiškia, kad darbuotojai turi vienodas sąlygas užsidirbti, o uždarbio ribų nėra – viskas priklauso nuo įdėtų pastangų“, – sako R. Blynas.

Užsakymo nr.: PT_86243895