„Ši mugė buvo vienareikšmiškai didžiausia per septynerių metų istoriją. Matydami lankytojų nuotaikos tyrimo rezultatus, esame patenkinti, kad augant pavyko išlaikyti ir kokybinę kartelę. Panašu, kad renginys suteikia lankytojams ne tik naudingos informacijos, bet ir pozityvių emocijų, skatinančių imtis konkrečių veiksmų karjerai IT srityje pradėti. Žinant, kokias emocijas sukelia renginys, galima geriau planuoti programą, įtraukti dalyvius, ir pritraukti lankytojų“, – sako Julija Rimšelė, „Tech mugės“ organizatorė ir „Vilnius Coding School“ įkūrėja.

„Mindletic“ tyrime dalyvavo 1099 mugės lankytojai. Tyrimo duomenimis, 22 proc. mugėje dalyvavusių žmonių jautėsi optimistiškai bei įkvėpti, o 19 proc. buvo patenkinti, motyvuoti ir ramūs. 75 proc. visų lankytojų emocijų buvo aukšto malonumo kategorijoje.

Tech mugė

Labiausiai įtraukė IT karjeros kelio žemėlapis

Mugės lankytojai turėjo vertinti ne tik savo emocinę būklę, bet ir išrinkti labiausiai įtraukiantį mugės pranešimą bei draugiškiausią įmonės stendą.

Draugiškiausia įmone išrinkta „Ignitis“, o įtraukiausiu pranešimu laikytas Rimos Kniukštienės, SEB banko darbuotojų IT pagalbos ir prieigos valdymo vadovės, pranešimas apie karjeros pradžią IT srityje – „IT karjeros keliu: kaip susirasti svajonių darbą?”.

Tech mugė

„Matydami tokius rezultatus dar kartą įsitikinome, kad poreikis pradėti karjerą IT srityje žmonėms ypač aktualus, o pati profesija dažnai laikoma netgi svajonių darbu. Siekdami atliepti šį poreikį ir rengiame „Tech mugę“, todėl mums ypač svarbu matyti, kad lankytojai gavo tos informacijos, kurios ir tikėjosi prieš dalyvaudami renginyje“, – sako J. Rimšelė.

Tech mugė

„Tech mugės“ renginio metu pranešimus taip pat skaitė organizacijų „Gurtam“, „Nortal“, „Revolut“, Vilniaus miesto savivaldybės – Open Vilnius ir „Women Go Tech“ atstovai. Taip pat specialią diskusiją rengė „Tech Kinship“ bendruomenės atstovai, o specialias dirbtuves apie darbo ir gyvenimo balansą organizavo psichologas Povilas Godliauskas ir „Adform“ personalo verslo partnerė Aušra Tamašauskė.

Iš viso renginyje buvo galima susipažinti su daugiau kaip 30 IT įmonių atstovų. Pirmą kartą prie mugės prisijungė Užimtumo tarnyba, dalyvių sąraše taip pat buvo „Danske Bank“, internetinių svetainių kūrimo platforma „Wix“, SEB bankas, „Adform“, „Atea“, „Cowi“, „Cognizant“, „Dexcom“, „Dielektrik“, „Digital Aero Technologies“, „Eskimi“, „Gurtam“, „Hyand“, „Ignitis“, „Infare“, „NordCurrent“, „Nord Security“, „Nortal“, Valstybės duomenų agentūra, Vilniaus miesto savivaldybė – Open Vilnius, „Orion Innovation“, „TestDevLab“, „Western Union“, „Women Go Tech“, „Zenitech“.

Dalyviai vertino galimybes susipažinti

Mugėje dalyvavusios įmonės kvietė lankytojus pabendrauti savo stenduose apie karjeros galimybes jų organizacijoje. Dalyvių teigimu, ši mugė yra geras būdas kandidatams ir darbdaviams ne formaliai, bet iš esmės pažinti vieniems kitus.
Tech mugė

„Tech mugė“ yra unikali galimybė tiesiogiai pabendrauti su įmonių atstovais, kurie gali papasakoti apie realias įsidarbinimo galimybes IT įmonėse, neturint akademinio išsilavinimo toje srityje. Dar daugiau, gyvas bendravimas padeda pajusti ir įmonės kultūrą, susipažinti su jos žmonėmis“, – sako Viltė Stavginskaitė, „Wix“ talentų pritraukimo partnerė.

Kiti dalyviai taip pat vertina ir platesnę renginio misiją, turinčią įtakos visai darbo rinkai.

Tech mugė

„Tokie renginiai kaip „Tech mugė“ prisideda prie teigiamų pokyčių mūsų visuomenėje, laužo stereotipus bei padrąsina imtis išsvajotų karjeros pokyčių. Suburiant stipriausius Lietuvos darbdavius, kurie yra pasiruošę investuoti į kompetencijų ugdymą, yra nusiteikę augti ir mokytis kartu su jaunaisiais ar persikvalifikuojančiais talentais, yra stiprinama ir Lietuvos talentų rinka“, – sako Rūta Račkauskė, „Danske Bank“ talentų pritraukimo komandos Lietuvoje vadovė.

Tech mugė

Nemokama IT srities darbdavių paroda „Tech mugė“ kasmet vyksta du kartus – pavasarį ir rudenį. Pirmą kartą ji surengta dar 2020 metais. Šių metų pavasario sezono mugė buvo jau septintoji istorijoje. Rudens sezono renginys vyks spalio 12 d.

Visą informaciją apie būsimus renginius netrukus rasite puslapyje https://techmuge.lt