Žaidimas, kurio pagrindinis veikėjas – pats žinomas aktorius Žanas Klodas van Damas, buvo pristatytas pernai vykusioje pasaulinėje šunų parodoje „World Dog Show Geneve 2023“ ir jau yra prieinamas mobiliųjų programėlių parduotuvėse AppStore bei GooglePlay, o žaidžiant dalis surinktų lėšų bus skirtos pagalbai benamiams šunims.

Be to, žaidime galima sutikti ir keturkojį veikėją iš Lietuvos – prekinio ženklo MISOKO personažą, Tauro Kennel veislyno Garbanotąjį bišoną Tauro Misoko, kuris yra net 58 šalių čempionas ir net 2 kartus pelnęs pasaulio čempiono titulą.

Žaidimas kartu su KIKA įmonių grupės kurtais produktai buvo pristatyti ir žymiems Europos, Jungtinių Amerikos Valsijų bei Kanados gyvūnams-nuomonės formuotojams, (ang. Petfluencers). Žymieji gyvūnai influenceriai gavo specialias dovanų dėžes ir turėjo progą ne tik susipažinti su žaidimu, bet ir išbandyti Lietuvoje, remiantis daugiau nei 35 metų patirtimi pagamintus „Nature‘s Protection Superior Care“ papildus-skanėstus, natūralias „Tauro Pro Line Ultra Natural Care“ kailio priežiūros priemones bei pažaisti su Garbanotojo bišono veislę atspindinčiu „MISOKO“ žaislu.

 KIKA GROUP, UAB kurti produktai „VAN DAMME. Dawn of the chihuahua“ žaidimo pristatyme

Bendras tikslas – gyvūnų gerovė

Gali pasirodyti, kad pagrindiniais žaidimo rėmėjais galėjo tapti bet kuri kita įmonė, dirbanti gyvūnų industrijoje, tačiau KIKA GROUP, UAB buvo pasirinkta neatsitiktinai.

„Pasiūlymas tapti žaidimo partneriais mus pasiekė dar 2023 metais, Europos šunų parodoje, kuri vyko Danijoje. Kuomet į mūsų stendą atėję žaidimo kūrėjai įmonės savininkams pristatė konceptą ir idėją. Kalbėdami pabrėžė, kad juos domina bendradarbiavimas būtent su KIKA GROUP.

 KIKA GROUP, UAB komanda Europos šunų parodoje, Danijoje

Pasak žaidimo kūrėjų, ieškodami partnerių, kaip didžiausią vertybę jie išskyrė realų ryšį su gyvūnais ir norą jiems padėti, o matydami mūsų daugiau kaip 35 metus kauptą patirtį ir iš to išaugusį tarptautinį šeimos verslą, kurio pagrindinis tikslas – dirbti ir kurti vardan augintinių gerovės ir sveikatos – nusprendė, kad esame tai, ko jie ieško“, – pasakoja V. Kavaliauskaitė ir prideda, kad džiaugiasi jog įmonė prie kokybiškesnio augintinių rytojaus galės prisidėti dar vienu įdomiu ir įtraukiančiu būdu.

Žaisdami gelbėjate gyvūnus

Komunikacijos vadybininkė Viktorija neabejoja, jog tiek augintinių mylėtojai, tiek internetinių žaidimų gerbėjai šiai naujienai neliks abejingi.

„Naujasis žaidimas ne tik įtraukiantis, bet kartu dar ir prasmingas. Kiekvienas jį žaidžiantis prisideda prie realių šunų gelbėjimo. Kai žaidėjų bendruomenė sėkmingai užpildys virtualiai išgelbėtų šuniukų parką, kūrėjai „Awarecorp Studios“ sukauptas lėšas paaukos partnerių labdaros organizacijoms, teikiančioms pastogę, priežiūrą ir kitas įvairias paslaugas, skirtas padėti beglobiams šunims. Šiuo metu pagalba teikiama „SPCA Montreal“ šunų prieglaudai Kanadoje“, – pristato V. Kavaliauskaitė

Aktorius – aistringas šunų mylėtojas

Projektu didžiuojasi ir pagrindiniu žaidimo herojumi tapęs aktorius, kuris teigė, kad džiaugiasi, jog savo darbu remia širdžiai artimą tikslą – gyvūnų gerovę.

„Esu laimingas, kad galiu dirbti su tokiais projektais, kurie taip gerai atspindi mano vertybes. Visada buvau gyvūnų mylėtojas ir esu įsipareigojęs padėti benamiams šunims, kuriems reikia antros galimybės. Aš ir mano šunytė Lola labai džiaugiamės galėdami dalyvauti žaidime, kuris bus ne tik pramoga, bet ir suteiks pagalbą tūkstančiams gyvūnų, kuriems jos tikrai reikia“, – pasakodamas apie žaidimą dalinosi Ž. K. van Damas.

Apie tai yra ir pats žaidimo „VAN DAMME: Dawn of the Chihuahuas“ scenarijus: Los Andželo benamiams šunims gresia pavojus. Smalsus ateivis, vardu Deivas, vykdo misiją pagrobti kuo daugiau šunų, kad sugrąžintų juos į savo gimtąją planetą, o pagrindinis veikėjas – Žanas Klodas van Damas – kartu su savo šunyte čihuahua Lola juos gelbsti.

 Žano Klodo van Damo žaidimas „VAN DAMME. Dawn of the Chihuahuas“

Su augintiniu sieja ypatingas ryšys

Pagrindinis veikėjas šiam žaidimui parinktas neatsitiktinai – van Damas savo augintinį sutiko prieš daugiau nei 7 metus Los Andželo kavinėje. Šunytė buvo pasiklydusi ir palikta. Nuo šio lemtingo susitikimo jie neišskiriami – Lola kartu su juo skraido privačiais lėktuvais, valgo geriausiuose restoranuose ir netgi kartu sėdi prie stalo.

Kaip sako pats aktorius, be šunytės jis nebegali, nes nuo pat pirmų akimirkų buvo pakerėtas tvirto šuns charakterio bei liūdnų akių. Pasirodo, vos 2 dienas prieš van Damo ir Lolos susitikimą iš jos buvo atimti ką tik gimę šuniukai, o dėl šios patirtos netekties šunytė iki šiol nuolat „prausia“ savo šeimininką ir aplinkinius liežuviu, tarsi bandydama patenkinti neišpildytą motinystės instinktą.

 Legendinis aktorius Žanas Klodas van Damas su mylima Čihuahua veislės šunyte Lola.

Žaidimo kūrėjai „AwareCorp“ atskleidžia, jog kuriant žaidimą nepavyko išvengti ir kuriozinių situacijų – Žanas Klodas van Damas privertė žaidimo kūrėjus pakartotinai retušuoti jo personažo 3D modelį, nes šis neatrodė pakankamai raumeningas, jo kojos buvo per trumpos. Be to, aktorius žaidimui jo kūrimo metu siūlė pavadinimą „Save the Chihuahuas“.