„Mes visi stengiamės turėti maisto ant savo stalų. Tačiau ne iš bet kurio grūdo bus galima iškepti tortą ar duoną. Jeigu grūduose yra pernelyg mažai baltymų, vadinasi, mes turime prastesnes duonines savybes. O jei baltymų mažiau nei 10 procentų, grūdai tinka tik pašarui“, – tvirtina įmonės „Agrokoncernas“ direktorius Edgaras Šakys.

Anot jo, negalima neatsakingai elgtis su žeme ir augalais. Svarbūs ne tik baltymai, tačiau ir azotas. Jei norisi, kad grūdai būtų tinkami gardiems kepiniams, juose baltymų ir azoto kiekis privalo būti didesnis.

„Lietuva yra tokioje agroklimatinėje situacijoje, kurioje yra naudinga auginti augalus, galvijus. Mes viską turime, tereikia pritaikyti žinias ir prižiūrėti aplinką, tirti bei tobulinti technologijas“, – teigia pašnekovas.

Štai ūkininkas Šarūnas Šiušė gali būti laikomas savo srities profesionalu. Jis valdo stiprų ūkį, įkurtą dar 1988 metais, į technologijas žvelgia išmaniai.

„Jeigu tu darai gerai ir tvarkingai, stengiesi ir įdedi širdies, manau, visada turi neblogą rezultatą. Mano ūkyje dirba 12 darbuotojų. Prie manęs prisijungė ir mano sūnūs. Pasiskirstėme ir kiekvienas turime savo sritį, stengiamės kuo geriau ją išmanyti. Juk žemės ūkis labai stipriai keičiasi. Keičiasi ir gamta, mes patys, kultūros, veislės“, – pasakoja pašnekovas.

Daugiau apie Š. Šiušės ūkį ir jame vykstančius darbus žiūrėkite 6-oje „Agroambasadorių“ laidoje.