„Jau antrus metus mūsų tinkle veikianti, tik ūkininko pažymėjimą turintiems asmenims išduodama, speciali nuolaidų kortelė tarp ūkininkų yra populiari ne tik dėl 10 centų litrui nuolaidos, bet ir plačios lojalumo programos, kuri leidžia degalinėje perpus pigiau įgyti įvairių prekių bei paslaugų.

Šį mėnesį bendras „Viada“ Agro kortelės vartotojų skaičius viršijo penkis tūkstančius ūkininkų. Tačiau džiugina ne tik augantis kortelių savininkų skaičius, bet ir ūkininkų aktyvumas: mūsų duomenys rodo, kad per 80 proc. kortelės turėtojų bent kartą per mėnesį apsilanko tinklo degalinėse ir lyginant su kitų kategorijų „Viada“ nuolaidų kortelių vartotojais, itin aktyviai išnaudoja lojalumo programoje esančias naudas“, – sako V. Bacevičius.

Pernai – per 1 mln. eurų nuolaidų

„Viada“ degalinių tinklo mažmeninės prekybos vadovo teigimu, nuo kortelės ūkininkams atsiradimo, bendrovė dar nė karto nefiksavo nei ja besinaudojančių klientų apsilankymų skaičiaus mažėjimo, nei sukauptų lojalumo naudų paketo panaudojimo susitraukimo.

„Iki šiol matome tik augančius su kortele susijusių parduodamų degalų kiekius ir atitinkamai iš lojalumo programos apmokėtus, didėjančius kavos, dešrainių bei sumuštinių pardavimus. Pavyzdžiui, pernai per visas prekių kategorijas: maistas, kava, degalai, plovyklos, „Viada“ Agro kortelės turėtojams buvo suteikta virš 1 mln. eurų nuolaidų. Jei dabartinės tendencijos išsilaikys, 2024 m. šį skaičių galime padvigubinti – iki beveik 2 mln. eurų“, – nuolaidų programos ūkininkams populiarumu džiaugiasi vienas iš „Viados“ vadovų.

V. Bacevičius pabrėžia, kad „Viada“ Agro kortelės vartotojai, iš kitų tinklo nuolaidų kortelių turėtųjų išskiria savo aktyvumu ir lojalumu. Jo teigimu, ūkininkai kur kas labiau nei kiti vartotojai yra linkę pasinaudoti šios lojalumo programos suteikiamomis galimybėmis.

 Vytautas Bacevičius

„Taip greičiausiai yra todėl, kad ūkininkai iš mūsų perka tikrai nemažus degalų kiekius, atitinkamai už kuriuos jie gauna daug lojalumo pinigų, todėl vėliau aktyviai juos leidžia pirkdami degalinėje esančias prekes. Ne paskutinėje vietoje šiuo atveju yra ir aplinkybė, jog pastaraisiais metais bendrovė itin daug dėmesio skyrė regionuose bei mažuose miesteliuose esančių degalinių atnaujinimui. Rekonstrukcijos metu čia buvo montuojamos modernios degalų pylimo kolonėlės, nauja prekybinė įranga, kuriamos poilsio erdvės, užkandžių zonos, kuriose lankytojai gali užkąsti vietoje gaminamų šviežių sumuštinių, salotų, atsigaivinti natūraliai spaustomis sultimis, glotnučių kokteiliais. Esant aktyviems pirkimams ir kortelės naudojimui, natūralu, kad ir suteikiamų nuolaidų suma auga“, – pastebi „Viada“ mažmeninės prekybos vadovas.

Padeda sutaupyti ne tik degalams

„Viada“ Agro kortelę gali nemokamai įsigyti asmuo turintis galiojantį Lietuvos ūkininko pažymėjimą. Su šia kortele plačiausio degalinių tinklo šalyje degalinėse kiekvienam bet kurios rūšies degalų litrui, įskaitant ir suskystintas naftos dujas, suteikiama 10 centų nuolaida. Nuo kiekvieno įsigyto degalų litro kortelės sąskaitoje kaupiami lojalumo pinigai. Jie yra kaupiami santykiu: 1 litras = 0,01 lojalumo pinigų (1 centas), pavyzdžiui, įsipylus 100 litrų degalų, kliento „Viada“ Agro lojalumo kortelės sąskaita yra papildoma 1 lojalumo pinigu (1 euru). Apskaičiuojant sukauptų lojalumo pinigų sumą, apvalinama pagal matematines taisykles iki dviejų skaičių po kablelio.

Sukauptus lojalumo pinigus galima panaudoti įsigyjant prekes ar paslaugas, išskyrus degalus, buitinių dujų balionus, tabako gaminius, dovanų korteles bei trečiųjų asmenų teikiamas paslaugas: kelių vinjetes, loterijos bilietus, mobiliojo ryšio operatorių išankstinio mokėjimo korteles, draudimo paslaugas ir kt.

Už „Viada“ Agro kortelėje esančius lojalumo pinigus galima padengti iki 50 proc. dešrainiams, sumuštiniams ir visam vietoje gaminamam maistui sumos bei sumokėti iki 50 proc. visų gėrimų iš kavos aparato kainos, taip pat apmokėti pusę vienkartinio automatinio automobilio plovimo paslaugų sumos.