Pirmasis „Kazphosphate“ atstovybės biuras ir sandėlis Europoje atidaryti Klaipėdoje liepos 19 d. Atidarymo ceremonijoje dalyvavo įmonės atstovai ir Lietuvos pareigūnai.

„Sandėlio atidarymas Klaipėdoje yra reikšmingas žingsnis ne tik „Kazphosphate“ kompanijai siekiant pagrindinio tikslo – išplėsti savo tinklą. Tai taip pat reikšmingas įvykis visam Europos žemės ūkio sektoriui, nes MAP (monoamonio fosfato) 10:46 didesnis prieinamumas ne tik sumažins pristatymo laikotarpius, bet ir padės užtikrinti konkurencingą kainodarą”, – aiškina „Kazphosphate“ vyriausiasis komercijos direktorius Bulatkhanovas Bauyrzhanas.

„Kazphosphate“

Monoamonio fosfatas (MAP) 10:46 yra trąšų rūšis, dažnai naudojama žemės ūkyje ir sodininkystėje. Tai vandenyje tirpstantis junginys, susidedantis iš amonio ir fosfato jonų. Aprašyme nurodyti skaičiai 10:46 nurodo azoto (N) ir fosfato (P2O5) procentą trąšose.

MAP 10:46 suteikia subalansuotą azoto ir fosfato santykį, todėl jis tinka skatinant sveiką augalų augimą, vystymąsi ir derlių. Azoto komponentas skatina vegetatyvų augimą, įskaitant lapų ir stiebų vystymąsi, o fosfato komponentas veikia šaknų vystymąsi, žydėjimą ir vaisių formavimąsi.

„Kazphosphate“

Daugiau apie produktą skaitykite įmonės svetainėje: https://www.kpp.kz/en/products/ammophos-map
„Kazphosphate“ atstovauja Kazachstano Respublikos fosfato pramonę ir yra fosfato gamybos lyderė Centrinėje Azijoje ir Europoje. „Kazphosphate“ apima visą gamybos ciklą – nuo fosfato uolienos kasybos ir perdirbimo iki baiginių gamybos ir pristatymo savo geležinkelio transportu.

Kompanijos produktai tiekiami klientams Rytų ir Vakarų Europoje, Centrinėje Azijoje, Pietryčių Azijoje, Kinijoje, JAV, Pietų Amerikos rinkose, taip pat Kazachstane.

„Kazphosphate“

Sandėlio adresas Rytų Europoje: Šilutės pl. 125, 95264 Klaipėda (Klaipėdos intermodalinis terminalas).

Kontaktinis asmuo: Daiana Zhanuyeva (D.Zhanuyeva@kpp.kz)

Kontaktinis asmuo: Alma Kazybekova (Kazybekova.A@kpp.kz)