Lietuvos Raudonojo kryžiaus komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė pastebi, kad pirmosios pagalbos mokymais lietuviai domisi vis labiau. Dažnai tai priklauso nuo įvairių įvykių, kurie pasirodo žiniasklaidoje, o tada žmonės pradeda galvoti, kad nemokėtų suteikti pirmosios pagalbos.

„Kartais būna, kad žmonės ateina jau po kažkokio įvykio, kai nemokėjo suteikti pirmosios pagalbos. Dėl to reikia ruoštis tokiems dalykams“, – sakė L. Lesauskaitė.

Pirmosios pagalbos instruktorė Ingrida Norienė pabrėžė, kad nereikėtų bijoti naudoti defibriliatoriaus, nes jis nepakenks nei nukentėjusiam, nei tam, kuris suteikia pagalbą.

„Visi Lietuvoje esantys defibriliatoriai duoda komandas lietuvių kalba, yra saugūs naudoti visokio amžiaus žmonėms. Jį reikėtų naudoti visada, kai daromas dirbtinis gaivinimas, nes tai labai didelis pagalbininkas“, – kalbėjo I. Norienė.

Kaip naudotis defibriliatoriumi?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją