Kas yra dalinis, o kas – pilnas užspringimas?


Užspringimas skirstomas į 2 skirtingus etapus: dalinį ir pilną. Kai žmogus užspringsta dalinai, jis dar gali kalbėti, kosėti, kvėpuoti. Nors dažnai galvojama, kad tokiais atvejais reikia trenkti žmogui per nugarą, iš tiesų, tiesiog reikia skatinti išsikosėti ir stebėti situaciją. Tai pats efektyviausias būdas išstumti svetimkūnį.

„Svarbu neišeiti kažkur vienam išsikosėti, nes nebūtinai pavyks. Geriausia parodyti kitam žmogui, kad užspringote, ir pakviesti išeiti kartu. Esančiam šalia reikia palenkti žmogų į priekį ir skatinti kosėti, būti šalia“, – sakė Raudonojo kryžiaus pirmosios pagalbos instruktorė-lektorė Agnė Jankauskienė.

Gali būti, kad svetimkūnis atsidurs pačioje ploniausioje gerklės dalyje ir iškosėti jo nepavyks.

Tais atvejais, kai žmogus nebegali nieko pasakyti, griebiasi už gerklės, nebegali kosėti – jis užspringo pilnai, todėl reikia pagalbos.

Ką daryti, kai žmogus užspringo pilnai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją