Renginiai senjorams 15 miestų

Vasarą sugrįžusios karščio bangos gali sukelti rimtą pavojų vyresnio amžiaus žmonėms, o ypač sergantiems širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo takų ligomis. Komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė pastebi, kad šiuo laikotarpiu senjorai vis dažniau ieško pagalbos vaistinėse:

„Pasidėjus vasariškiems karščiams mūsų vaistininkai sulaukia daugiau negaluojančių senjorų, kurie skundžiasi silpnumu, galvos skausmu ar pakitusiu kraujospūdžiu. Mes matome, kad senjorams karšti orai yra sudėtingas iššūkis, todėl norime pagelbėti, pakviesdami juos į nemokamus šviečiamuosius renginius 15 miestų. Senjorai turės galimybę 4 valandų renginiuose sužinoti, kaip elgtis per karščius bei išmokti pirmosios pagalbos įgūdžių. Tikime, kad renginiams pasibaigus jie jausis saugiau ir ramiau, kai užklups karšti orai“, – pasakoja R. Lipnevičiūtė.

 Rolanda Lipnevičiūtė

Rūpestis ne tik fizine, bet ir emocine sveikata

Kiekviename renginyje senjorų lauks „Lietuvos Raudonojo Kryžiaus“ savanoriai, pirmosios pagalbos specialistai, kviestiniai svečiai – medikai, sveikatos priežiūros specialistai bei vaistinių tinklo dovanos.

Lietuvos Raudonojo kryžiaus komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė pasakoja, kad šis renginių ciklas padės senjorams ne tik geriau pasiruošti artėjantiems karščiams, bet ir įsitraukti į bendruomenę, praleisti daugiau laiko su bendraminčiais.

„Šiuo renginių ciklu mes sieksime vyresnio amžiaus žmonėms padėti pasiruošti artėjantiems karščiams, kartu aptarsime įvairius scenarijus, ką reikėtų daryti sunegalavus. Norime, kad renginiuose senjorai jaustųsi patogiai ir galėtų pabendrauti su bendraminčiais, dėl to visus renginius organizuojame ne lauke, o uždarose patalpose, taip išvengiant vasariškų karščių“, – pasakoja L. Lesauskaitė.

Luka Lesauskaitė

Atmintinė, kaip atremti vasarišką kaitrą

1. Venkite lauko darbų dienos metu. Pavojingiausias laikas nuo 11:00 iki 17:00 val.

2. Renkitės šviesiai. Šviesūs rūbai atspindi saulės spindulius.

3. Rinkitės kambario temperatūros vandenį. Nors ledinis vanduo atšaldo gerklę, tačiau troškulys tuomet sugrįžti greičiau.

4. Vartokite mineralus. Tai padės susigrąžinti karštyje praprastas medžiagas.

Visą liepos mėnesį senjorai kviečiami daugiau sveikatos patarimų sužinoti nemokamuose renginiuose apie karštį. Renginiai vyks Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Ukmergėje, Šiauliuose, Visagine, Elektrėnuose, Dembavoje, Raseiniuose, Tauragėje, Rokiškyje, Eržvilke, Utenoje, Palangoje. Informacijos teiraukitės EUROVAISTINĖSE arba nemokamu telefonu 8800 50005.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją