Per plauką mirties išvengęs vyras LNK žurnalistui pasakojo, kad prieš važiuojant grybauti, jo kaimynas paprašė parinkti raudonųjų musmirių. Kelias tokias miške rado, grįžo namo ir kol ruošėsi pietums, sudėjo grybus, kad šie išdžiūtų.

Radęs maždaug tris musmires vyras jas sudėjo į orkaitę, kad padžiovintų.

„15 minučių padžiovinau ir išvažiavau trims dienom į kaimą. Grįžau sekmadienį, pažiūrėjau, kad grybai jau visai padžiuvę per tas dienas, dar šiek tiek į orkaitę įdėjau, dar ten jie padžiuvo, kad iki traškesiuko būtų.

„YouTube“ įsivedžiau rusų kalba, kas bus suvalgius raudonąją musmirę. Filmuke labai gražiai parodyta, kaip šeima su pilnu krepšiu baravykų ir pilnas krepšys šių raudonų grybų. Pradėjau skaityti komentarus ir ten sako, kad metus jau juos valgo, kiti rašė, kad čia – nesąmonė. Perskaičiau labai daug skirtingų nuomonių. Kai kurie sako, kad labai gerai miegui, kad nemokate vartoti ir reikia pamažu didinti dozes. Taip pat buvo parašyta, kad suvalgius dvi ar tris, nieko iš viso neatsitiks, o jeigu 5–6, tai pamatysi, ko nematęs. Kitas atsakė, kad pamatysi šviesą tunelio gale“, – pasakojo vyras.

Pasiskaitęs įvairių komentarų, vyras nusprendė šių grybų paragauti, tačiau žadėto rezultato jis nesulaukė.

„Pradėjo putos eiti iš burnos, prakaitas. Žmona sako, kad siaubas, ėjo prakaitas, putos, purčiausi“, – sakė jis.

Vyras pataria netikėti pasakomis ir komentatoriais, kurie tikina, kad šie grybai turi gerųjų savybių.

„Nuodingas grybas yra nuodingas grybas. Jis yra raudonas, kaip draudžiamas ženklas, viskas akivaizdu, nereikia išradinėti dviračio. O norint gerai miegoti, reikia gerai pasportuoti, fizinio darbo, gerai pavalgyt, tada ir miegosi“, – įsitikinęs jis.

Visą LNK laidos „Vidurdienio žinios“ siužetą galite pamatyti čia: