Vien agresyviausių šios ligos formų yra melanoma.

Kaip anksčiau pasakojo Nacionalinio vėžio instituto (NVI) Galvos-kaklo ir odos navikų chirurgijos skyriaus vedėja gydytoja otorinolaringologė Jolita Gibavičienė, melanoma yra liga, galinti išplisti į įvairias kūno vietas: paodį, odą, galvos smegenis, plaučius, limfmazgius.

Gydytoja įspėjo: ši liga gali išsivystyti ne tik iš jau esamų, įgimtų apgamų. Ji gali atsirasti ir sveikoje odoje kaip nauja, greitai auganti dėmė ar mazgas. Be to, melanoma gali atsirasti ir vystytis tose kūno vietose, kurios beveik nemato saulės, net vidaus organuose.

Kaip ir kasmet, šiemet Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų dermatovenerologai organizuoja odos vėžio prevencijos akciją ir kviečia pasitikrinti dėl odos vėžio.

Odos vėžio prevencijos diena

„Š. m. birželio 16 d. (ketvirtadienį) nuo 10:00 iki 14:00 Vilniaus miesto savivaldybės patalpose (Konstitucijos pr. 3) Santaros klinikų dermatovenerologai organizuoja odos vėžio prevencijos akciją ir kviečia pasitikrinti dėl odos vėžio“, – rašoma Santaros klinikų pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją