„Pasirūpinsime žmonėmis, keliaujančiais atostogauti svetur. Apsauga nuo COVID-19 jau dvejus metus galioja pasirinkus medicininių išlaidų bei repatriacijos draudimą. Nuo šiol šios ligos atveju bus apdrausti ir neįvykusios ar nutrūkusios kelionės bei sporto veiklos ir inventoriaus draudimą pasirinkę keliautojai. Apdraustajam asmeniui diagnozavus COVID-19 susirgimą, draudimo apsauga galios visa apimtimi, kaip yra numatyta Kelionių draudimo taisyklėse. Tikime, kad visapusiška keliautojų apsauga svečioje šalyje padės mūsų žmonėms atostogų metu jaustis saugiau ir patikimiau“, – sako draudimo bendrovės Turto ir asmens draudimo produktų vadovė Gitana Beinorienė.

Susirgus užsienyje, draudikai atlygins išlaidas už būtinąją medicinos pagalbą gydymo įstaigoje, apmokės gydymui skirtus vaistus. Draudimas taip pat apima transportavimą iki gydymo įstaigos ir atgal, medicininio repatrijavimo, nepilnamečių vaikų iki 16 metų parvežimo išlaidas.

Jei kelionės tektų atsisakyti ar ji nutrūktų dėl COVID-19 susirgimo, nuostoliai, pasak G. Beinorienės, taip pat bus atlyginti. „Grąžiname iki 90 proc. kelionės išlaidų, neišvykus į suplanuotą ir apmokėtą kelionę. Tai galioja ne tik iš anksto suplanuotai kelionei neįvykus dėl šio susirgimo, bet ir jai nutrūkus. Atlyginame apmokėtas, bet nepanaudotas paslaugas, pavyzdžiui, nakvynes viešbutyje“, – pasakoja draudikė.

Sporto veiklos ir inventoriaus draudimą, pasak G. Beinorienės, dažniausiai renkasi aktyviai ilsėtis vykstantys žmonės. Draudikės teigimu, ši draudimo rūšis nuo šiol taip pat užtikrins apsaugą nuo COVID-19. Bus atlygintos išlaidos už iš anksto įsigytą slidinėjimo abonementą ar bilietą, kai dėl ligos keliautojas negalės juo pasinaudoti.

G. Beinorienė atkreipia dėmesį, kad išlaidos už COVID-19 testą, kai jo rezultatas neigiamas, už pakartotinius, antikūnių ir kitus susijusius testus nebus atlyginamos. Taip pat draudimas neatlygins buvimo karantine bei saviizoliacijos išlaidų.

Pasak draudikės, įvykiai, kuriems turi įtakos su COVID-19 susiję apribojimai, pavyzdžiui, staiga įvesti karantino reikalavimai, draudimai atvykti į tam tikras šalis ar jų oro uostus, skrydžio atšaukimas ar jo laiko pakeitimas, atšauktas renginys kelionės tikslo vietoje, taip pat nėra apdraudžiami.

Bendrovės kelionių draudimo sutarčių skaičius šių metų sausio–gegužės mėnesiais, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, augo 16 procentų. Keliautojai dažniausiai rinkosi medicininių išlaidų draudimą, antroje vietoje – nelaimingų atsitikimų draudimas, toliau rikiuojasi neįvykusios, nutrūkusios kelionės ir asmens civilinės atsakomybės draudimai.

Bendrovės duomenimis, kelionių draudimo išmokų klientams išmokėta net 50 proc. daugiau nei praėjusių metų sausio–gegužės mėnesiais. Pagal populiarumą, minėtu laikotarpiu kelionių kryptys rikiavosi taip: Turkija, Egiptas, Tailandas, Ispanija, Prancūzija. Atėjus vasarai populiariausių krypčių tope įprastai karaliauja Turkija, Graikija, Ispanija, Bulgarija.

Draudimo bendrovės užsakymu „NielsenIQ“ atliktos reprezentatyvios gyventojų apklausos duomenimis, 62 proc. Lietuvos žmonių keliaudami apsidraudžia, 32 proc. vykdami svetur kelionių draudimu nesidraudžia niekada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją