Kaip teisingai prižiūrėti ausis ir kodėl ausų krapštukai iš tiesų ausims gali tik pakenkti, papasakojo Medicinos diagnostikos ir gydymo centro gydytoja otorinolaringologė Gabrielė Valiūnaitė.

Dažnai naudojant ausų krapštukus, formuojasi kamščiai

Pasak gydytojos, daugelio žmonių ausų priežiūra yra paprasta: užtenka po maudymosi išsausinti ausis vatos gabaliuku, jį uždėjus ant mažylio piršto arba rankšluosčio kampeliu švelniais judesiais, kuo mažiau traumuojant ausies išorinės landos odą.

Tačiau tiems, kam dažnai formuojasi sieros kamščiai, tokios priežiūros gali neužtekti. Tokiu atveju prireikia gydytojų otorinolaringologų pagalbos – jie sieros kamštį pašalina plaunant arba specialiais mikroinstrumentais: kabliukais, kilpelėmis. Jei kamštis didelis, kietas ir sunkiai pasišalina – skiriami sieros kamštį minkštinantys lašai ir pakartotinis vizitas.

Daugelį metų buvome įpratę ausų krapštukus naudoti kaip kasdienę higienos rutinos dalį. Tačiau gydytoja įspėja, kad jei krapštukas bus naudojamas neteisingai, sau galime pakenkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją