Panaši ir E. recepto naudojimo statistika - vasario 1 dienos duomenimis, jų buvo išrašyta taip pat dvigubai daugiau nei gruodį - 583 elektroniniai receptai, rašoma pranešime spaudai.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė tikisi dar didesnio sveikatos priežiūros įstaigų aktyvumo, kadangi nuo jų iš esmės priklauso informacinės sistemos Lietuvos e. sveikatos naudojimas. Taip elgtis gydymo įstaigos raginamos ir sveikatos apsaugos ministro įsakymu, kuriuo 170 gydymo įstaigų, dalyvavusių E. sveikatos projektuose, yra įpareigotos iki kovo 31 dienos naudotis visais sukurtais E. sveikatos funkcionalumais. Kitos gydymo įstaigos, kurios iki šiol nėra įsidiegusios šių funkcionalumų, jau dabar gali kreiptis į Registrų centrą dėl prieigos prie E. sveikatos portalo suteikimo.

„Džiugu, kad E. sveikatos portalo lankytojų bei E. receptų skaičius išaugo bemaž dvigubai. Tai dar kartą įrodo, kad tiek portalas, tiek elektroninis receptas yra gyvybiškai svarbūs bei reikalingi, tad žmonės jau aktyviai naudojasi elektroninėmis galimybėmis. Neabejoju, kad netrukus dar daugiau vartotojų pamatys, jog E. sveikatos portale visą informaciją patogiai galima rasti vienoje vietoje, per jį lengviau pasiekti reikalingas sveikatinimo paslaugas, rasti visą sveikatos istoriją vienoje vietoje, - pabrėžia ministrė - Tačiau norint, kad kuo greičiau būtų išnaudojamos visos portalo galimybės, ypač E. recepto išrašymas, sveikatos priežiūros įstaigos turi aktyviau pradėti naudotis tiek esveikata.lt portalo, tiek savo sukurtų vidinių sistemų funkcijomis. Gydymo įstaigų administracijos turi efektyviau organizuoti pacientų duomenų kėlimą į elektronines sveikatos istorijas. Žinoma, laukiamos ir tos įstaigos, kurios lyg šiol tokių elektroninių paslaugų teikimo nepradėjo".

Paciento sveikatos istorija, tyrimai, diagnozės, receptai, siuntimai, rentgeno nuotraukos, pažymos ir kita svarbi informacija jau pateikiama e. sveikatos sistemoje - www.esveikata.lt. Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad pacientai ir jų atstovai visą informaciją apie savo sveikatos įrašus matys tik tuomet, kai jų gydymo įstaigos pateiks tuos įrašus elektroniniu būdu.

Privalomas e. sveikatos sistemos naudojimas visose sveikatinimo veiklos įstaigose numatomas nuo 2018 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)