Erekcinė disfunkcija ir amžius

Mitas: Erekcinė disfunkcija yra įprasta senėjimo proceso dalis, ir vyrai privalo išmokti su tuo gyventi.

Faktas: Nors erekcinė disfunkcija dažniau užklumpa vyresnius vyrus, tai nereiškia, kad privalote su tuo gyventi.

Nėra neįprasta, kad vyresni vyrai susijaudina sunkiau nei jaunesni. Bet tai nereiškia, kad vyresni negalėtumėte mėgautis seksu. Daug vyrų senatvėje gali patirti erekciją, ir nėra pagrindo galvoti, kad negalite būti vienu jų.

Mitas: Erekcinė disfunkcija neištinka jaunesnių vyrų.

Faktas: Nors erekcinė disfunkcija dažniau ištinka vyresnius nei 75-erių metų vyrus, su tuo gali susidurti bet kokio amžiaus vyrai.

Impotencija

Erekcinė disfunkcija ir bendroji sveikata

Mitas: Erekcinė disfunkcija gali liūdinti, bet būklė nėra pavojinga

Faktas: Nors erekcinė disfunkcija nėra pavojinga, ji gali būti ankstyvas rimtų sveikatos sutrikimų įspėjimas, pavyzdžiui, cukrinio diabeto ar širdies problemų.

Jei jums pasireiškė erekcinė disfunkcija, svarbu pasikalbėti su gydytoju. Medicininis tyrimas ne tik padės išsiaiškinti problemos priežastį ir rasti gydymo būdą, kuris susigrąžins aktyvesnį seksualinį gyvenimą, bet ir įspės apie negalavimą, kurį būtina skubiai gydyti.

Mitas: Jei jums sunku patirti erekciją, tai gali būti dėl to, kad jūsų netraukia partnerė

Faktas: Erekcijos problemas gali sukelti daug veiksnių. Nors seksualinio potraukio jūsų partnerei trūkumas gali būti vienu jų, labiau tikėtina, kad priežasčių reikia ieškoti kitur.

Erekcinę disfunkciją gali sukelti:


Širdis

  • diabetas (35–50 proc. vyrų, sergančių diabetu, susiduria su erekcine disfunkcija);
  • kai kurie vaistai nuo kraujo spaudimo, nerimo ir depresijos;
  • nervų sistemos sutrikimai, pavyzdžiui, Parkinsono liga ar išsėtinė sklerozė;
  • hormonų problemos;
  • nuotaikos svyravimai: stresas, nerimas ir depresija;
  • rūkymas ir alkoholio vartojimas;
  • tam tikrų tipų prostatos ir šlapimo pūslės operacijos.


Erekcinės disfunkcijos gydymas

Mitas: Erekcinė disfunkcija gydoma tik tabletėmis

Faktas: Yra daug erekcinės disfunkcijos gydymo būdų. FDA patvirtinti vaistai nuo erekcinės disfunkcijos puikiai tinka daugeliui vyrų. Tai per burną vartojami vaistai, leidžiami į varpą ar kišami į šlaplę – lataką varpoje, kuriuo teka šlapimas ir sėkla.

Jei erekcinė disfunkcija kilo dėl kitų sveikatos problemų, pavyzdžiui, aukšto kraujo spaudimo, galite išspręsti savo erekcijos problemas išsigydę aukštą kraujo spaudimą. Jei erekcinė disfunkcija kilo dėl šalutinio vartojamų vaistų poveikio, gydytojas gali paskirti jums kitų vaistų. Nenutraukite jokių vaistų vartojimo, kol nepasitarsite su savo gydytoju.

Taip pat gali padėti gyvenimo būdo pokyčiai. Pavyzdžiui, jei atsisakysite rūkymo, numesite svorio ar sumažinsite suvartojamo alkoholio kiekį.

Psichoterapija taip pat padėjo daugeliui, kuriems erekcinė disfunkcija kilo dėl nerimo. Šioje srityje patyrusius ir apmokytus konsultantus galite rasti susisiekę su Amerikos seksualumo edukatorių, patarėjų ir terapeutų asociacija.

Erekcijos problemas taip pat pradeda spręsti mechaniniai vakuuminiai prietaisai bei chirurginis gydymas.

Mitas: Galiu pats išsigydyti erekcinę disfunkciją – be gydytojo pagalbos – vartodamas žoleles ir papildus.

Faktas: Vartodami papildus nuo erekcinės disfunkcijos, susiduriate su keliomis rizikomis. Tikėtina, kad nesužinosite tikslios daugelio papildų, parduodamų gydyti erekcinę disfunkciją, sudėties. Jų sudėtyje gali būti pavojingų medžiagų, kurios galimai nesuderinamos su kitais jūsų vartojamais vaistais.

Be to, jei vartosite papildus nepasitarę su gydytoju, jūsų nepatikrins ir nesužinosite, ar nesergate diabetu ar širdies ligomis, kurios gali sukelti erekcinę disfunkciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją