VšĮ „Svarbus žingsnis“ direktorius Oskaras Medževičius papasakojo, kur galima rasti automatinį išorinį defibriliatorių ir kaip juo naudotis. Visgi patariama turint galimybę sudalyvauti žmogaus gaivinimo mokymuose.

– Kur galima rasti automatinį išorinį defribriliatorių?

– Defibriliatorius galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose, oro uostuose, kai kuriuose sporto klubuose, viešbučiuose. Tam yra net tarptautinis ženklas, kuris žymi defibriliatoriaus vietą. Gydytojai žino vietas, kur yra defibriliatoriai, tai nuotoliniu būdu jie gali jus pakonsultuoti (skambinti 033).

– Kaip naudoti automatinį išorinį defibriliatorių?

– Defibriliatorių padedame prie nukentėjusiojo, paspaudžiame mygtuką ir klausome, ką jis sakys (žiūrėti vaizdo įrašą). Pirmiausia sako – iškvieskite medikus, vėliau – nuimkite rūbus nuo nukentėjusiojo krūtinės ląstos. Aparatas naudojamas tik ant nuogos krūtinės ląstos. Atidarę krepšelį, rasite du padus, ant jų parodyta, kaip užklijuoti. Uždėjus padus defibriliatorius iškart sureguos, pasižymės, plaka širdis ar ne. Aparatas paprašys atsitraukti, kad patys nenukentėtumėte ir pasakys paspausti mygtuką. Atlikus šoką, defibriliatorius prašo, kad reikia toliau gaivinti. Darome įpūtimus ir paspaudimus. Po dviejų minučių aparatas vėl pasakys atsitraukti, vėl nustatinės širdies ritmą ir vėl spręs reikia impulsų, ar ne.

Daugiau apie tai žiūrėkite vaizdo įraše

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)