„Bet dažniausiai nurodoma, kad laikyti reikia nuo 5 iki 25 laipsnių temperatūroje, saugoti nuo saulės spindulių. Tai dažniausiai būna jautresni gaminiai, kurie gali bijoti šalčio arba saulės spindulių. Dažnai tai yra kremai, nes juose yra ir vandens, ir augalinių aliejų, kurie jautresni sąlygoms. Taip pat, jei priemonė turi aktyvių medžiagų, tai yra vitaminas C, retinolis“, – sakė dr. N. Liškauskienė.

Jei kremas prieš parduodant buvo laikytas karštyje, pirkėjas gali tai pastebėti. Pasak pašnekovės, toks kremas pradeda sluoksniuotis, viršuje arba apačioje matomas skystis. Taip pat gali pagelsti, pasikeisti kvapas.

Kremai nuo saulės

Tokius kremus patartina pakeisti kitais, nes namų sąlygomis kremo sumaišyti atgal į pirminę būseną neįmanoma, o net tai padarius tokių pat savybių kremas nebeturės. Be to, gamintojas už tokį gaminį nebeatsako.

Vasarą kai kurias kosmetikos priemones žmonės perkelia į šaldytuvą. Tačiau, pasak pašnekovės, visų priemonių šaldytuve laikyti nebūtina.

„Vėsesniu kremu pasitepti vasarą maloniau, dėl to galima tą daryti, bet prievolės nėra. Be to, namuose retai kada būna temperatūra virš 30 laipsnių“, – kalbėjo daktarė.

Kremas

Kosmetiką perdedant į mažesnes pakuotes, kai ruošiamasi kažkur keliauti, reikėtų elgtis atsargiai.

„Jei vienkartinė tara, į kurią perdedama kosmetika, yra švari, tai gerai. Bet, jei jau buvo panaudota, visko gali būti, kad skrydžio metu prasidės gedimo procesai, o žmogus, atvykęs į vietą, gali pamatyti jau nebe tą gaminį“, – sakė LNK pašnekovė.

Taip pat daktarė priminė, kad SPF kremas irgi galioja ribotą laiką, todėl jį atidarius reikia patikrinti, kiek laiko po atidarymo jis dar tinkamas vartoti.

Visą LNK pokalbį rasite čia: