Pasak LMT pirmininko dr. Gintaro Valinčiaus, Lietuva išsiskiria kaip viena iš pažangiausių Europos Sąjungos šalių, sėkmingai ir sparčiai plėtojanti gyvybės mokslų ekosistemą.

„Lietuvos gyvybės mokslo institutai naudoja pažangiausią įrangą ir vykdo tarptautiniu mastu aukščiausio lygio tyrimus, pristatančius naujoves gyvybės ir sveikatos mokslų srityje. Tai neabejotinai suteikia puikią galimybę Lietuvai pritraukti pasaulinio lygio mokslininkus ir skatinti jų inovatyvius tyrimus mūsų šalyje. LMT taip pat aktyviai įsitraukia ir dalyvauja įvairiuose projektuose, naujų tarptautinių partnerių paieškose siekiant dar efektyviau paspartinti pažangą gyvybės mokslų srityje ir kad visuomenę kuo greičiau pasiektų patys pažangiausi diagnostikos ir gydymo metodai. Šiame procese labai svarbus ir visuomenės informavimas apie naujausius atradimus bei progresą, todėl „Life Sciences Baltics“ mes sieksime pristatyti ir supažindinti forumo dalyvius su Lietuvos pasiekimais vėžio tyrimų srityje bei naujoves diagnozuojant ir gydant onkologines ligas“, – teigia G. Valinčius.

LMT NCP grupės vadovės Aurelijos Povilaikės teigimu, šiemet LMT NCP atstovų organizuojamoje panelėje yra suteikiama galimybė Lietuvos ekosistemos dalyviams, besidomintiems vėžio tematika, ne tik dalyvauti, bet ir diskutuoti visuomenei itin aktualiais vėžio gydymo klausimais. Kartu tai paskata aptarti ne tik Lietuvos mokslininkų pasiekimus vėžio gydymo srityje, bet ir sutelkti visus suinteresuotus atstovus Nacionalinio vėžio centro kūrimo etapui.

„Viliuosi, jog mokslo ir technologijų pažanga bei inovaciniai sprendimai lems proveržį vėžio išgyvenamumo ir gydymo srityje. Vėžio gydymas ir investicijos į mokslo ir inovacijų vystymą šioje srityje yra ir vienas iš Europos Komisijos tikslų (Vėžio misija). Lietuvos pareiškėjai iš mokslo ir verslo institucijų, sėkmingai dalyvauja „Vėžio misijos“ kvietimuose, kurie yra finansuoti „Europos Horizontas“ programos. Nuo 2021 m. Lietuvos pareiškėjai pritraukė 3,7 mln. lėšų ir Lietuvos dalyvavimo rodiklis šioje misijoje jau siekia 48 proc.“, – pažymi A. Povilaikė.

Panelinėje diskusijoje bus pristatytos vėžio gydymo naujovės, iššūkiai, su kuriais susiduriama kovojant su vėžiu, taip pat kiti aktualūs klausimai mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje. Diskusijos metu bus akcentuojama vėžio gydymo kokybės kontrolės sistema, jos metodai ir kompleksiškumas, taip pat bus supažindinama su naujovėmis, pažangiais sprendimais ir tendencijomis vėžio gydymo kontekste. Diskusijoje įžvalgomis ir patirtimi dalysis didžiųjų Lietuvos, Portugalijos universitetų mokslininkai, viešojo sektoriaus atstovai bei akademikai.

Diskusija vyks š. m. rugsėjo 21 d. parodų ir kongresų centre LITEXPO (Insights stage salėje). Registruotis į renginį galima iki š. m. rugsėjo 19 d. čia. Išsamiau su diskusijos programa galima susipažinti čia. Visą „Life Sciences Baltics“ programą galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją