Kai kurie portalo „Delfi“ kalbinti vaistininkai tvirtino, kad šiemet vaistinėse susidomėjimas šiais prietaisais išaugo du kartus, kaip, beje, ir padidėjo susidomėjimas tam tikrais cukriniu diabetu sergantiems asmenims skirtais vaistais, plačiai pasklidus kalboms, neva jie padeda sumažinti kūno svorį.

Vaistai, kurių sudėtyje yra veiklioji medžiaga – sematigliutidas, labai išpopuliarėjo tarp užsienio žvaigždžių. Neseniai savo patirtimi, metant svorį, pasitelkus šį vaistą, pasidalijo Ozzy Osbourne'o žmona Sharon. Šį vaistą teigė vartojantis ir milijardierius Elonas Muskas.

„Blogiausiai saugoma Holivudo paslaptis“, – taip šį vaistą apibūdino „Forbes“. Pasirodo, vaistas sulaukė didelio susidomėjimo ir Lietuvoje.

Portalas „Delfi“ domėjosi, kas skatina sveikus žmones pirkti tai, kas skirta sergantiems diabetu, ir ką iš tiesų rodo gliukozės matuokliai – ar galima jais tikėti. Plačiau apie tai papasakojo skirtingų vaistinių tinklų vaistininkai, o viena farmacininkė netgi pasidalijo asmenine patirtimi, kaip pati pabandė dešimt dienų išbūti su gliukomačiu. Moteris prisipažino, kad kai kas jai buvo netikėta.

Gliukomatis – kas tai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją