Tačiau „Delfi“ organizuojamame konkurse „Tautos gydytojas“ nominuota medikė pabrėžia, kad vienas jos svarbiausių tikslų ir yra šviesti visuomenę. O tą ji stengiasi daryti atvirai bei empatiškai.

Nominuoti konkursui „Tautos gydytojas“ patinkantį sveikatos priežiūros specialistą – gydytoją, vaistininką, slaugytoją ar greitosios medicinos pagalbos mediką, o taip pat ir gydymo įstaigą bei atiduoti savo balsą galima čia.

Tvirtai asmenybei susiformuoti padėjo sportas


Šeimos gydytoja G. Trainavičienė – puikus pavyzdys, kad galima gyventi siekiant karjeros, tačiau tuo pačiu metu kokybiškai auginti net dvi atžalas bei sugebėti bene kasdien rasti laiko ir sportui.

„Mokykloje buvau gana aktyvi. Mokslai sekėsi lengvai, nors neskyriau jiems ypatingai daug pastangų. Besimokant mokykloje profesionaliai sportavau meninę gimnastiką. Esu įsitikinusi – sportas labai padėjo susiformuoti mano tvirtai asmenybei bei išmokė turimą laiką panaudoti tikslingai bei efektyviai. Sportas, esu tikra, išmokė ir kryptingai siekti tikslo, kas yra itin svarbu ir medicinoje“, – pasakoja konkurse nominuota medikė.

Gintarė Trainavičienė

Ji prisimena, kad apie medicinos studijas pradėjo svarstyti 9-oje klasėje, tačiau jas pasirinko visai paskutinę minutę, pakeitusi jau užpildytą stojimo vietų sąrašą.

„Taip, galima sakyti, intuicijos vedina ir įstojau į medicinos studijas. Niekada to nesigailėjau“, – sako pašnekovė.

Gintarė Trainavičienė

Svarbiausia – individualiai įvertinti kiekvieną atvejį


Turbūt retai kada įmanoma sutikti žmogų, kuris niekada gyvenime nesilankė pas šeimos gydytoją. Juk tai – specialistas, į kurį svarbu kreiptis pasijutus blogai. Galimybė nuolat mokytis ir gilintis į ligos priežastis ir paskatino G. Trainavičienę pasirinkti būtent šią sritį.

„Su specialistų pagalba šeimos gydytojas gali gilintis į ligos priežastis, ieškoti tam tikro susirgimo. Šeimos medicina – viena svarbiausių grandžių medicinoje. Juk ji – pirminė, t. y. prieinama bei reikalinga visiems. Ši sritis apima ne tik ligų gydymą, bet ir prevenciją, profilaktiką“, – teigia medikė.

Gintarė Trainavičienė

Ji sako, kad visada džiugina, kuomet bendravimas su pacientu yra tęstinis, bendraujama ilgą laikotarpį dėl įvairiausių problemų bei sveikatos rūpesčių, žmogus nevengia kreiptis į gydytoją ir profilaktiškai, norėdamas pasitarti dėl gyvenimo būdo keitimo, sveikatos gerinimo.

„Man ši specialybė labai patinka. Juk nuolat tenka domėtis tiek medicininėmis temomis, tiek tuo, kas vyksta pacientų socialiniame gyvenime. Mano tikslas – pacientus geriau suprasti“, – nurodo pašnekovė.

Jauniems medicinos studentams, kurie tik pradėjo žengti šiuo nelengvu keliu, G. Trainavičienė pataria neklausyti aplinkinių negatyvo bei suprasti, kad kiekviena klaida ar sunkumas moko ir augina.

Gintarė Trainavičienė

Padėti jaunoms mamoms padeda ir asmeninė patirtis

Žinoma medikė socialiniuose tinkluose daug kalba apie motinystę, sveikatos problemas, su kuriomis neretai susiduria moterys po gimdymo. Tą daryti padeda ne tik profesinės kompetencijos, tačiau ir asmeninė patirtis. Šeimos gydytoja – dviejų vaikų mama, kuriai ir pačiai teko susidurti su įvairiomis baimėmis bei nepasitikėjimo savimi jausmu.

Gintarė Trainavičienė

„Pirmagimė gimė paskutiniame rezidentūros kurse. Esu įsitikinusi – vaikų auginimas yra iššūkis visiems žmonėms. Juk įvyksta tiek pasikeitimų poros santykiuose, pasikeičia ir dienotvarkė, prioritetai, finansai. Manau, kad auginant vaikus svarbiausia yra požiūris. Vaikų auginimas – gyvenimo dalis ir ja reikia mėgautis kiek tai yra įmanoma. Labai svarbu, kad šalia būtų palaikantis partneris, tuomet viskas bus lengviau“, – įsitikinusi pašnekovė.

Gydytoja pabrėžia, motinystė – tikrai ne vien „drugeliai“ pilve. Apie tai ji kalba ir savo sekėjams bei pacientams. Juk visi jausmai – normalūs, jų nereikia vengti.

Gintarė Trainavičienė

„Su pirmagime man sekėsi sunkiau. Turėjau daug baimių, nepasitikėjau savimi. Buvau tik baigusi rezidentūrą ir nežinojau, kaip seksis karjeroje. Su pirmagime nedirbau metus laiko, o pagimdžiusi antrąją dukrą jau po pusmečio vėl dirbau gydytoja kelis kartus per savaitę. Man mano darbas – labai įdomus, todėl su malonumu einu padirbėti“, – sako konkursui nominuota gydytoja.

Gintarė Trainavičienė

Ir visai normalu, kad pasirinkus tokį motinystės kelią nebelieka laiko sau. G. Trainavičienė ir savo pacientėms sako, kad tai – tik etapas, o laiko sau kiek vėliau tikrai atsiras.

„Motinystėje svarbu neturėti nerealių lūkesčių. Kai nesitiki, kad bus lengva, viską ir priimi natūraliai. Taip pat būtina nebijoti priimti pagalbą“, – priduria medikė.

Gintarė Trainavičienė

Sportas ir pačią išgelbėjo nuo stuburo problemų


Savo sekėjams bei pacientams G. Trainavičienė labai daug pasakoja apie kasdienių įpročių keitimo svarbą, sportą bei jo naudą.

„Sporto trenere tapau studijuodama mediciną. Tai – mano antrasis darbas ir pirmoji karjera. Sportuoti, judėti, mankštintis – tiesiog būtina kiekvienam žmogui. Tai – tarsi kūno higiena, kurią prilyginčiau prausimuisi ar dantų valymui. Esu įsitikinusi – kiek judėsite, tiek ir būsite sveiki. Tai – geriausia prevencija visoms ligoms“, – nurodo pašnekovė.

Gintarė Trainavičienė

Anot jos, ji ir pati sporto dėka išsprendė varginančius nugaros skausmus, kurie kankina labai daug žmonių, o ypatingai – pagimdžiusias moteris.

„Pakeitus gyvenimo būdą galima išspręsti labai daug problemų. Pavyzdžiui, turėjau pacientę, kuri kardinaliai pakeitusi gyvenseną visiškai išsigydė II tipo cukrinį diabetą“, – teigia medikė ir pasidžiaugia, kad jos pacientai dažniausiai būna labai sąmoningi bei adekvatūs žmonės, kurie noriai įsiklauso į patarimus bei keičia savo gyvenseną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)