Kaip laidoje pasakojo Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, šių rinkimų tikslas labai paprastas – pagerbti žmones, kurie kasdien nuoširdžiai dirba su pacientais.

„Metų pabaiga yra idealus laikas nominuoti gydytojus, o tada balsuoti ir išrinkti „Tautos gydytoją“. Sužinosime, ką pacientai myli labiausiai“, – sakė vyr. redaktorė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

„Tautos gydytojo“ rinkimuose kiekvienas žmogus gali nominuoti savo mylimą gydytoją, slaugytoją, vaistininką ar gydymo įstaigą. O už mylimus gydytojus taip pat kiekvienas, nuėjęs į rinkimų puslapį, gali atiduoti savo balsą.

Įdomu tai, kad šiuo metu rinkimuose daugiausiai yra nominuojami gydytojai specialistai.

Pasak A. Dulkio, įvairių apklausų duomenimis, lietuviai yra linkę teigiamai vertinti medikus.

„Turėjome ne vieną apklausą, kurios rodo, kad mažiausiai du trečdaliai lietuvių labai teigiamai vertina medikus, jų profesiją. Galbūt mums kartais susidaro klaidingas įspūdis paskaičius straipsnius apie problemas.

Bet ar galite įsivaizduoti, kad net šiandien, per vieną parą bus 70 tūkstančių situacijų, kuriose susidurs medikas ir pacientas? Yra labai daug žmonių, kurie savo darbą daro tyliai ir ramiai, todėl man atrodo, kad šis projektas yra labai puiki galimybė parodyti padėką“, – kalbėjo A. Dulkys.

Ministras pasakoja, kad po pandemijos atsirado galimybė geriau susipažinti su įvairiomis savivaldybėmis ir jose dirbančiais medikais.

„Prisipažinsiu, savo telefone jau turiu tokį sąrašą gydytojų susipažinęs, kad maža nepasirodys. Tokių tyliai ir nuoširdžiai dirbančių yra labai daug. Ko reikia, ką aš girdžiu, tai pasitikėjimo. Žmonės turi kitas technologines galimybes ir visi vieningai gydytojai sako, kad pacientai nebepasitiki, perskaito informaciją internete ir reikalauja kažko.

Tada pacientas bando diktuoti gydytojui, ką jis turi daryti, o gydytojas jaučiasi kaip pašto dėžutė, kuri kažkam persiunčia, perduoda“, – sakė A. Dulkys.

Ministras laidoje prisiminė seną legendą, taip pat susijusią su geriausio gydytojo rinkimais.

„Viename krašte imperatorius nusprendė išsirinkti geriausią krašto gydytoją. Tada jo patarėjai atvedė jam daugybę gydytojų, bet, kai jis vieną išsirinko, visi nustebo ir pasakė, kad jo net vardo nežino. Imperatorius pasakė, kad šio gydytojo gyvenvietėje niekas neserga.

Tai čia yra paslėpta žinutė – dažnai vertiname medikus pagal tai, kiek vaistų paskyrė, kiek siuntimų išrašė. Bet svarbiausia yra rezultatas, ar kai esu šio gydytojo globoje, sergu, nesergu, dažnai ar retai lankausi“, – sakė A. Dulkys.

Arūnas Dulkys

„Delfi“ primena, kad skaitytojai kviečiami registruoti savo mylimiausią, labiausiai profesijai atsidavusį mediką profesionalą ir vaistininką, bei rinkti geriausią Lietuvoje gydymo įstaigą, užpildydami anketą „Delfi“ platformoje. Galima siūlyti ir balsuoti už visus Lietuvoje dirbančius, įvairių kategorijų ir sričių medikus-praktikus, valstybinių ir privačių gydymo įstaigų darbuotojus, turinčius medicininį išsilavinimą ir galiojančią licenciją, tiesiogiai atliekančius mediko darbą, vaistininkus bei šalies gydymo įstaigas. Surinkusieji daugiausiai komisijos bei Lietuvos gyventojų balsų atskirose nominacijų kategorijose bus pripažinti tautos gydytojais.

„Tautos gydytojo“ nominacijos ir nugalėtojai bus skelbiami šiose kategorijose: šeimos gydytojas, gydytojas specialistas, vaikų gydytojas, greitosios pagalbos medikas, slaugytojas, vaistininkas, gydymo įstaiga.

Konkurse dalyvaus visi medikai, kuriuos pasiūlo „Delfi“ skaitytojai, užpildydami anketą. Anketoje nominantą būtina priskirti vienai iš 7 nominacijų, kuriose bus renkami „Tautos gydytojai“. Taip pat galima įkelti nominanto nuotrauką. Anketoje svarbu užpildyti visus privalomus laukus ir gauti registracijos patvirtinimą.
Visų medikų kandidatūros bus matomos konkurso svetainėje – platformoje.

Konkurso organizatorius kiekvieną pateikimą nominacijoms patikrins ir patvirtins. Viešai bus matomos tik patvirtintos nominacijos. Organizatorius nepatvirtins jau esamų pateiktų nominacijų.

Už „Tautos gydytoją“ galima balsuoti spaudžiant balsavimo mygtuką. Balsų kiekis yra ribojamas. Iš vieno IP adreso leidžiama balsuoti vieną kartą per parą. Nustačius sukčiavimo atvejį, pasiliekama teisė pašalinti dalyvį ir/ar anuliuoti balsus be perspėjimo. Balsuodamas „Delfi“ skaitytojas suteikia konkurso organizatoriui teisę tvarkyti IP adresą konkurso nugalėtojų nustatymo ir sąžiningo balsavimo užtikrinimo tikslu.

Su kai kuriais įdomiausiai pristatytais nominantais ir jų veikla plačiau bus galima susipažinti „Delfi“ portale. Konkurso nugalėtojai taip pat bus išsamiau portale „Delfi“.

Konkurse dalyvaujantys medikai turėtų sutikti būti pakalbinti, nufotografuoti, nufilmuoti „Delfi“ komandos, taip pat sutikti, kad surinkta medžiaga (interviu, nuotraukos, filmuota medžiaga) būtų publikuojama viešai.

Medikai apie laimėjimą bus informuoti asmeniškai, per jų tiesiogines darbovietes.

Daugiausiai balsų atskirose nominacijose surinkę medikai bus skelbiami nugalėtojais 2024 m. sausio 26 d. 60 proc. nugalėtojų nulems portalo „Delfi“ skaitytojai, – 40 proc. – speciali „Delfi“ komisija, kuria sudaro „Delfi Sveikata“ atstovai bei portalo „Delfi“ vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Skaitytojų ir specialios „Delfi“ komisijos balsai bus paversti balais bei susumuoti, taip paaiškės kiekvienos kategorijos nugalėtojas. Surinkus vienodą balų skaičių, laimi tas nominantas, kursi gavo daugiau skaitytojų balsų.

Nugalėtojus paskelbsime, praėjus savaitei po balsavimo uždarymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)