HPA skelbia jau nuo 20007 metų stebinti nerimą keliančią tendenciją, kuomet su kiekvienais metais naujų atvejų vis daugėja ir daugėja.

Beveik pusė iš 6 tūkst. 280 žmonių, kuriems praėjusiais metais buvo diagnozuotas ŽIV, buvo homoseksualūs vyrai. Beveik du trečdaliai tokių vyrų, kuriems ŽIV buvo diagnozuotas 2011 metais, nė karto nesilankė kurioje nors lytinės sveikatos klinikoje pastaruosius trejus metus.

HPA teigia, kad statistika rodo, jog būtina imtis papildomų prevencinių priemonių ir tirti žmones visose rizikos grupėse.

„Akivaizdu, kad tai yra labai rimta liga, ir mums nerimą kelia tai, kad vis daugiau homoseksualių vyrų užsikrečia ŽIV, ir šie metai yra rekordiniai. Dažniausiai ŽIV Jungtinėje Karalystėje užsikrečiama lytiniu keliu, todėl saugus seksas yra geriausias būdas apsaugoti save nuo ŽIV“, – sakė HPA vadovė dr. Valerie Delpech.

Iš viso šiuo metu Britanijoje gyvena 96 tūkst. ŽIV infekuotų žmonių, palyginti su 91 tūkst. 500 praėjusiais metais. Daugiausia ŽIV atvejų yra užfiksuota sostinėje Londone.

Medikai pabrėžia, kad dėl pasiekimų vaistų gamybos srityje ŽIV nėra „mirties nuosprendis“. Tačiau kas ketvirtas ŽIV infekuotasis gyvena net nežinodamas, kad yra viruso nešiotojas, dėl ko negali sulaukti gydymo ir toliau platina virusą.