J.Milevičius juokauja, kad daugelis klientų, pasitikdami šviežiais želmenimis nešiną vyrą, vadiną jį vaikščiojančiu pavasariu. Sodriai žalia želmenų spalva ne tik primena ką tik prasikalusią pavasario žolę ir kvepia pavasariu. Želmenys daugeliui simbolizuoja jaunystę ir sveikatą. Tiesa, tie, kurie sulčių kada nors yra padauginę, vos pamatę želmenų pardavėją, burnoje jaučia specifinį salsvą želmenų sulčių skonį.

Kai kuriuos net supykina. J.Milevičius tikina, kad želmenų sultis reikia vartoti atsargiai – kaip vaistus.

Kiekvieno organizmas gali priimti skirtingą kiekį sulčių. Pykinti nuo jų gali tik pirmąsias dienas. Jei nemalonūs pojūčiai trunka dvi savaites, reikia padaryti pertraukėlę.

Užmiršo ligas

Želmenų augintojas „Klaipėdai“ pasakojo, kad 50 g želmenų sulčių yra tiek pat vitaminų, kiek 1 kilograme šviežių žalių daržovių. Želmenų sultys apvalo organizmą nuo teršalų, pagerina medžiagų apykaitą bei kraujotaką, stiprina imuninę sistemą, padidina hemoglobino kiekį, valo inkstus, aprūpina organizmą reikalingomis mineralinėmis medžiagomis, vitaminais, baltymais ir fermentais, atjaunina organizmą ir pailgina gyvenimą. Sakoma, kad šios sultys žmogui suteikia ir natūralios gyvybinės energijos. Sultimis galima valyti odą, ją minkštinti, ji gydo saulės nudegintą odą.

J.Milevičius želmenų sultis vadina ir organizmo purtytoju, toksinų naikintoju.

Vyras tikina, kad po trejų metų, kai kasdien geria šviežias želmenų sultis, užmiršo, ką reiškia žodis “skauda”, ir jau kone pasiilgo bent menko negalavimo. Jis pats neserga jokiomis ligomis, išvengia gripo, net vyriškio plaukai nustojo slinkti.

Želmenų augintojas akcentuoja, kad želmenų sultys negydo jokių ligų, tačiau taip sustiprina organizmą, kad šis pats susidoroja su visokiausiais negalavimais.

Jis taip pat perspėjo, kad tokia dozė natūralių vitaminų į paviršių pakelia toksinus, kurie išsivalo per odą ir šlapimą. Pradėję gerti želmenų sultis, kai kurie žmonės pasijaučia prasčiau. Juos gali pradėti pykinti, ima pūsti vidurius, veido odą gali išberti spuogai. Tai ženklai, kad organizmas buvo užterštas ir ėmė valytis. Želmenų sulčių poveikį žmogus ryškiausiai pajaučia po vieno, dviejų mėnesių reguliaraus jų gėrimo.

J.Milevičius pataria pradėti nuo 15 gramų sulčių rytą ir vakarą. Vėliau galima pamažu padidinti sulčių kiekį. Rimtesnėmis ligomis sergantys žmonės kasdien išgeria net po 100 gramų sulčių, tačiau vartojant jas tik profilaktikai, organizmo stiprinimui, pakanka 25-50 gramų per dieną. Tie, kurie negali gerti specifinio skonio sulčių, ypač vaikai, gali jas maišyti su kitomis šviežiomis sultimis. Tada burnoje nesijaučia ilgai išliekančio salsvo želmenų sulčių skonio.

Moterys gražėja

Želmenų augintojo teigimu, svarbu, kad šios sultys maitina ląsteles, o jų vitaminai ir mineralinės medžiagos puikiai pasisavinamos. Sakoma, kad kviečių želmenų sulčių poveikį vyrams galima palyginti ir su viagros efektu.

Rekomenduojama jas gerti nėščioms, maitinančioms moterims. Sultys gali tapti energijos šaltiniu ir visą dieną prasėdintiems prie kompiuterio, įtemptai dirbantiems.

Pagražėja daugelio moterų, reguliariai geriančių sultis, veido oda. Galima kviečių želmenų sulčių įpilti į vonią - veikliosios medžiagos gerai pasisavinamos per odą, galima jomis trinkti galvą - stiprėja plaukai, pasidaryti sulčių kaukę veidui, krūtinei, rankoms.