Kilnokite svarmenis 

Jungtinių Valstijų Beiloro universiteto tyrimas rodo, kad didžiausi kiekiai testosterono organizme būna 48 valandas po jėgos treniruotės. Kuo sunkesnius svarmenis kilnosite, tuo didesnis bus jūsų testosterono lygis, todėl daugiausia dėmesio skirkite tokiems baziniams pratimams su dideliais svoriais kaip pritūpimai, spaudimai gulint ir traukimai sėdint.

Žiūrėkite futbolą

Vyrai, stebintys mėgstamos futbolo komandos rungtynes, patiria tokį patį testosterono šuolį, tarsi patys lakstytų po aikštę paskui kamuolį. Tai patvirtino tyrimai, atlikti Jungtinių Valstijų Jutos universitete. Jeigu mėgstama komanda laimėdavo, testosterono lygis pakildavo 20 proc., jei pralaimėdavo – tiek pat smukdavo žemyn.

Vartokite geruosiuos riebalus

Geraisiais riebalais mes vadiname mononesočiuosius riebalus ir omega-3 riebiąsias rūgštis, kurias galima gauti su avokadais, žuvimi ir riešutais. Tyrimai, paskelbti žurnale „Journal Of Applied Physiology“, parodė, kad vyrų, vartojusių rekomenduojamą šių produktų kiekį, organizmuose testosterono lygis buvo didžiausias.

Valgykite kiaušinius

Kiaušiniai didina organizme gerojo cholesterolio – didelio tankio lipidų (DTL) – kiekį. DTL cholesterolis yra būtinas testosterono gamybai. Be to, kiaušiniai turi daug baltymų ir cinko.

Nepersistenkite treniruodamiesi

Besaikės treniruotės skatina organizme gamintis streso hormoną kortizolį, kuris slopina testosterono poveikį ir ardo raumenis. Šiaurės Karolinos universiteto mokslininkai nustatė, kad persitreniravus testosterono lygis gali nusmukti net 40 proc.!

Pakankamai miegokite

Prastas miegas arba jo stoka (mažiau negu 7 valandos) testosterono lygį gali sumažinti 30 proc. Taip pat mažėja ir hormono somatropino, būtino raumenų augimui, kiekis.

Valgykite kopūstus

Kopūstuose yra fitochemikalų, kurie, anot Rokfelerio ligoninės Niujorke atlikto tyrimo, didina testosterono kiekį. Minimos medžiagos vyrų organizmuose iki 50 proc. sumažina ir moteriškų lytinių hormonų estrogenų kiekį.

Venkite alkoholio

Daugybė tyrimų yra parodę, kad alkoholis testosterono lygį sumažina beveik 24 valandoms. Alkoholis taip pat skatina išsiskirti kortizolį ir mažina somatropino kiekį.

Gliaudykite saulėgrąžų sėklas

Žinoma, galite pasijusti tarsi paukštelis lesykloje, bet saulėgrąžų sėklose yra daug vitamino E ir cinko, kurie skatina testosterono gamybą. Jose taip pat yra naudingų baltymų ir mononesočiųjų riebalų.

Pabūkite saulėje

Jungtinių Valstijų Bostono miesto ligoninės medikai tvirtina, kad 15 – 20 min. pabuvus saulėje, testosterono kiekis organizme išauga 120 proc. Mokslininkai sako, kad testosterono lygis gali pakilti ir 200 proc., jei saule pasimėgaus ir jūsų lytiniai organai. Tik eksperimentuoti su tokiu kaitinimosi būdu reikia toli nuo pašalinių akių, o ne viešoje vietoje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)