„Noriu pasidalinti savo negera patirtimi dėl Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriaus Palangoje darbo. Gal mano skundas bus naudingas kam nors, kas ištikus nelaimei nesikreips ten, ir galimai išgelbės savo, ar savo artimo gyvybę“, – buvo rašoma Rūstės laiške redakcijai.

Kaip pasakoja moteris, 2023 m. gruodžio 21 dieną ji staiga pasijuto blogai, stipriai suzvimbė ausyse, dingo regėjimas, viskas truko apie porą minučių. Ramiai pabuvus regėjimas sugrįžo, bet kairėje akyje liko tarsi juoda „užuolaida“. Akyse vaizdas mirguliavo, svaigo galva, sutriko kalba, sulėtėjo reakcija, buvo sunku vaikščioti.

„Labai blogai jaučiausi, niekada neturėjau sveikatos sutrikimų, todėl labai išsigandau. 16.30 val. paskambinau 112. Greitoji atvyko maždaug per 40 min. ir nuvežė į Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių Palangoje. Ten slaugytoja pamatavo spaudimą, padarė kraujo tyrimus, atėjęs gydytojas apžiūrėjo mane. Papasakojus nusiskundimus, gydytojas paminėjo, kad galimas kraujotakos sutrikimas ir, greičiausiai, prasidės migrena.

Suleido plečiančių vaistų ir išrašė namo su siutimu tirtis ambulatoriškai, nors sakiau, kad jaučiuosi blogai, labai skauda ir svaigsta galva, buvo sunku net kalbėti. Rombergo pozoje negalėjau išstovėti tiesiai, virtau atgal. Dabar skaitau gydytojo išrašą, o ten parašyta, jog pacientė Rombergo pozoje stabili, kad palaipsniui nusiskundimai išnyko savaime. Išrašas klaidingas, parašyta netiesa“, – rašė Rūstė.

Rūstė

Paaiškėjo, kad moteriai įvyko insultas

Grįžus namo, pasak moters, jai visą vakarą sukosi ir iš skausmo plyšo galva, todėl ryte ji vėl paskambino 112 ir buvo nuvežta į tą patį skyrių Palangoje.

„Priėmimo skyriuje slaugytoja pamatavo kraujo spaudimą, tai buvo viskas, ką padarė. Dar grubiai paklausė, kodėl nesikreipiu į šeimos gydytoją. Aš atsakiau, kad šeimos gydytoja dirba tik po pietų, o aš labai blogai jaučiuosi dabar. Slaugytoja labai grubiai ir su pašaipa veide, stovėdama šalia gulinčios manęs atsakė: mes čia kasdien tokius matom, ir išėjo“, – patirtį pasakojo Rūstė.

Kaip teigia moteris, atėjęs apžiūrėti gydytojas pasakė, kad ji važiuotų namo, arba susimokėtų už paslaugas. Tačiau neilgai trukus, jau Klaipėdoje, moteriai konstatavo insultą.

Asociatyvi nuotr.

„Sėdžiu viena priimamajame, verkiu, panika, jaučiuosi labai blogai. Priėmime į mane niekas nebekreipė dėmesio, paliko vieną sėdėti už durų. Atvažiavus vyrui, pasiėmus mane iš Palangos Priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus, skubiai nuvežė į Klaipėdos jūrininkų ligonės priimamąjį skyrių, kur po apžiūros buvau paguldyta į ligoninę.

Man buvo konstatuotas insultas! Dabar džiaugiuosi, kad man viskas pasibaigė sėkmingai, kad turėjau, kas mane nuveža į Klaipėdą, bet prisiminus priėmimo skyrių Palangoje, darbuotojus ir jų atšiaurų, atmestiną darbą, požiūrį į sergantį žmogų, kūnas pagaugais nueina, ir dabar iš savo šios skaudžios patirties sakau, kad ten kreipti galima tik vienu atveju, jeigu nori, kad tave greičiau numarintų, o ne padėtų!“ – laišką užbaigė Rūstė.

Ligoninė įvykį tiria

Dėl šios situacijos kreipėmės į Klaipėdos universiteto ligoninę, kuri atsakinga už Palangoje esantį Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių bei Klaipėdos jūrininkų ligoninę.

Ligoninės atstovų teigimu, tyrimas dėl šio atvejo jau pradėtas. Tačiau daugiau informacijos suteikti negalėjo.

„Tretiesiems asmenims informacijos apie paciento asmens sveikatos duomenis, tyrimo, gydymo proceso eigą, taikytus metodus ir priemones be paciento sutikimo suteikti negalime dėl tai reglamentuojančių teisės aktų. Ligoninė tiria minėtą atvejį ir apie tyrimo eigą informuos pacientę“, – ligoninės atstovai rašė atsakyme.

Ačiū, kad dalijatės savo istorijomis! Norite pranešti naujieną ar išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)