Taip p. Rainer Theisen svečių dovanos – 1430 eurų – jo valia atiteko Vaikų ligoninės paramos fondui.

„Gyvenime pasiekiau ribą, kai man nebereikia dovanų. Kai kažko prireikia, tai galiu iškart nusipirkti pats. Be to, gimtadienį švenčiau Vokietijoje ir nenorėjau atgal į Lietuvą parsivežti daug daiktų, mat išvykau su nedideliu lagaminu. Todėl visiems savo gimtadienio svečiams pasakiau – jei ketinote man kažką pirkti, to nedarykite. Geriau tuos pinigus, kuriuos išleistumėte dovanai skirkite labdarai, kurią grįžęs perduočiau tiems, kam to reikia labiau nei man“, - DELFI sakė R. Theisen.

Informaciją apie Vaikų ligoninės paramos fondą jis su kolegomis rado internete.

„Sužinojome, kad jiems reikia pinigų brangiai technikai įsigyti. Be to, jau anksčiau teko lankytis Santariškių klinikose, tad nusprendžiau, kad tai ir bus geriausia vieta. Be to, pinigus aukojo ne tik mano draugai, tačiau ir mano sesers anyta. Ji jau kurį laiką rinko privačias lėšas ir ieškojo, kam galėtų paaukoti. Išgirdusi apie Vaikų ligoninę, ji visus pinigus perdavė man“, - sakė Vokietijos Federacinės Respublikos ambasados pirmasis sekretorius. Jo giminaitė p. Friederike Kohl, šitaip gimtadienius švenčianti jau ne vienerius metus, Vaikų ligoninės paramos fondui per p. R. Theisen padovanojo 4170 „gimtadieninių“ eurų.

R. Theisen buvimas Lietuvoje jau eina į pabaigą, bet jis teigia, kad per tą laiką spėjo pamilti Lietuvą ir pamatyti, kad Lietuvos vaikams pagalbos reikia daugiau, nei Vokietijos. Pastebėjau, kad pastaraisiais metais labdara tampa vis populiaresnė. Žmonės gauna labai mielų dovanų, tačiau neretai neturi namie vietos naujiems daiktams. Be to, kai 20 ar 30 žmonių klausia, ko nori gimimo dienai, to jau per daug. Mano šeima ir draugai vis dažniau tokius pinigus atiduoda kitiems.

Jaučiuosi, kad padariau kažką pramingo. Tiek mano šeima ar draugai gali save puikiai išlaikyti, tačiau yra daugybė žmonių, kurie to negali. Tai ypač jautru kalbant apie tuos, kurie negali savimi pasirūpinti, tai yra – sergančiuosius“, - pabrėžė pašnekovas.

Kitą vasarą baigiasi R. Theisen kadencija Lietuvoje.

Nuotr. P. Rainer Theisen, fondo direktorė O. Zimanaitė, fondo patarėjų tarybos pirmininkė D. Galvydienė
„Mėgaujuosi laiku Lietuvoje. Gyventi Vilniuje yra tikras malonumas – gyvenimo kokybė čia labai aukšta. Miestas nėra per didelis, tad ten, kur reikia, gali nueiti, viskas yra šalia, nieko netrūksta. Kai vasarą teks išvykti, Vilniaus tikrai ilgėsiuosi“, - sako aukštas pareigas užimantas pareigūnas, prieš tai dirbęs Albanijoje, Vokietijos užsienio reikalų ministerijoje, Rusijoje ir net Afrikoje.

Paklaustas, ar lietuviai buvo svetingi jo viešnagės metu, R. Theisen patikino manąs, kad laikas Lietuvoje buvo puikus, o patys lietuviai labai panašūs į jo tautiečius.

„Manau, kad po Nepriklausomybės atgavimo jūs išmokote atsakomybės už save, už savo šalį. Nemanau, kad lietuviai ir vokiečiai daug skiriasi vieni nuo kitų“, - reziumavo jis.

Pasak Vaikų ligoninės paramos fondo direktorės Olgos Zimanaitės, glaudūs ir šilti ryšiai su Vokietijos ambasada užsimezgė 2002 m., kai į Lietuvą atvyko Vokietijos ambasadorius dr. Aleksandras von Rom su žmona Gizela von Rom. Jos dėka iš verslininkų buvo surinkta lėšų ir suremontuota viena palata Vaikų onkohematologijos skyriuje.

„Pono Rainerio Theiseno dovana maloniai nustebino. Esame sujaudinti. Jei tai taptų tradicija Lietuvoje...“, – optimizmo nestokoja Vaikų ligoninės labdaros fondo direktorė.

Lėšos, ateinančios į Vaikų ligoninės paramos fondą pasitarnauja ligoninės poreikiui įsigyti naujesnės medicinos aparatūros, kuri padėtų vaikus gydyti taikant pažangesnius metodus, tobulesnes ir labiau šiandieninius poreikius atitinkančias technologijas. Visą sąrašą reikalingų daiktų galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)