Vis daugiau ekspertų ragina keisti vandens gėrimo įpročius – gerti jį ne šaltą, o karštą, „Los Angeles Times“ rašo viena iš tokių karšto vandens entuziasčių Nicole Liu. Ji teigia, kad Kinijoje šaltas vanduo jau seniai kritikuojamas ir ne veltui.

Kalbant apie sveikatą, tradicinė kinų medicina propaguoja „harmoniją“. Manoma, kad, geriant šaltą vandenį, organizmas išbalansuojamas, nes toks gėrimas sumažina optimalią jo normaliai veiklai būtiną temperatūrą.

„Kalbant apie žmogaus organizmą, šaltis blokuoja meridiano kanalus, sulėtina ir netgi apsunkina kraujotaką, tokiu būdu sutrikdoma vidaus organų veikla“, – dar 2013 metais rašė tradicinės kinų medicinos gydytojas Mee Lain Lingas.

Egzistuoja ir kiek praktiškesnis paaiškinimas, susijęs su Kinijos infrastruktūra. Po 1949 metais vykusios Kinijos komunistų revoliucijos imta virinti vandentiekio vandenį, nes tai buvo bene vienintelis būdas apsisaugoti nuo įvairių ligų ir parazitų.

Taigi, kai kitą kartą panorsite atsigerti vandens, pasirūpinkite, kad jis nebūtų šaltas. Juk 1,3 mlrd. žmonių negali klysti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)