„Stebime, kaip kinta mūsų gyventojų sveikatos rodikliai, su kokiais iššūkiais susiduriame ir kam reikia papildomų investicijų. Tai tampa prioritetinėmis kryptimis kviečiant nevyriausybines organizacijas teikti paraiškas“, – išplatintame pranešime cituojama sostinės vicemerė Simona Bieliūnė.

Paraiškas finansavimui nevyriausybinės organizacijos, veikiančios visuomenės sveikatos stiprinimo, saugos, psichikos sveikatos, asmens ar visuomenės sveikatos priežiūros ar kitose sveikatinimo srityse, kviečiamos teikti elektroniniu būdu.

Viena organizacija gali rengti tik vieną paraišką, tačiau ne tik kalendoriniams metams. Į ilgesnio laikotarpio, trejų metų, finansavimą gali pretenduoti organizacijos, įgyvendinusios visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemones ne trumpiau kaip pastaruosius dvejus metus iš eilės ir pateikusios priemonės efektyvumą įrodančius dokumentus, pažymima pranešime.

Praėjusiais metais finansavimas skirtas 41 organizacijai. Prevencinių priemonių įgyvendinimui paskirstyta 570 tūkst. eurų. Daugiausiai paraiškų teikta ir finansuota psichikos sveikatos stiprinimo srityje, nurodė Vilniaus miesto savivaldybė.