Kaip informuoja VMVT, Marijampolės departamentas gavo NVSC prašymą/kreipimąsi įvertinti „Buratinas“ darželio maisto tvarkymo veiklą, kadangi daugeliui darželį lankančių vaikų pasireiškė žarnyno infekcijos požymiai (vėmimas).

VMVT gavusi informaciją atliko lopšelio-darželio maisto tvarkymo skyriaus patikrinimą. Patikrinimo metu bendrų ir asmens higienos, bei patiekalų gamybos technologijos ir saugą įtakojančių pažeidimų nebuvo nustatyta.

Žaliaviniai maisto produktai buvo laikomi tinkamomis sąlygomis. Visi maisto tvarkymo skyriuje dirbantys darbuotojai nurodė neturį sveikatos būklės sutrikimų, laikėsi privalomųjų higienos įgūdžių reikalavimų. Maisto tvarkymo skyriuje laikomasi nustatytų savikontrolės procedūrų.

Vertinant galimą riziką, kad vaikams, ligos pasireiškimo laikotarpiu, pagal valgiaraščius buvo gaminami patiekalai iš mikrobiologiškai jautrių žaliavinių produktų (kiaušinių, atvėsinto paukštienos, šaldytos žuvies), VMVT specialistai atrinko žaliavinių maisto produktų, geriamojo vandens, maisto tvarkymo aplinkos plovinių nuo paviršių mėginius, kuriuos išsiuntė į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą tyrimams, kad galėtų būti įvertinta per maistą plintančios bakteriologinės kilmės žarnyno infekcijos plitimo rizika.

Šiuo metu laukiama tyrimų rezultatų. Tyrimas tęsiamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją