Paskutinį kartą tymai Lietuvoje nustatyti 2020 metais, tada per metus buvo užfiksuoti du tokie atvejai. Vėliau, prasidėjus pandemijai, nei 2021, nei 2022 metais tymų atvejų nebuvo rasta. Tačiau šių metų spalį liga vėl grįžo.

„Šiuo metu yra patvirtinti 3 tymų atvejai, visi jie – Klaipėdoje. Visi užsikrėtę yra vaikai iki 12 metų, nė vienas iš jų nebuvo paskiepytas nuo tymų. Visi dėl tymų gulėjo ligoninėje, tad tikrai liga nebuvo lengva“, – informaciją apie naujus užsikrėtimus patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Edita Jegelevičienė.

2 iš 3 užsikrėtusių yra tos pačios šeimos nariai. Kaip pasakoja E. Jegelevičienė, vienas vaikas susirgo, o kitas nuo jo užsikrėtė. Trečio susirgusio vaiko užsikrėtimo aplinkybės nežinomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)