Sildenafilio, labiau žinomo „Viagros“ pavadinimu, terapinis poveikis buvo išbandytas su vyrais, kuriems dėl diabeto buvo nustatyta kardiomiopatija. Šis preparatas pagerino jų širdies veiklą ir širdies susitraukimus.
 
Šį tyrimą atliko grupė Italijos mokslininkų, kuriems vadovavo Romos La Sapienzo universiteto Eksperimentinės medicinos katedros Medicininės fiziopatologijos ir endokrinologijos skyriaus direktorius Andrea Lenzi.

Šis tyrimas gali tapti pirmuoju žingsniu ieškant naujų metodų, kaip gydyti širdies ir kraujagyslių ligomis sergančius pacientus. Visame pasaulyje diabetu serga 180 mln. žmonių. 80 proc. jų miršta nuo širdies nepakankumo, susijusio su kairiojo skilvelio audinių pokyčiais.
 
Sildenafilis iš pradžių buvo susintetintas tam, kad pagerintų kraujotaką miokarde ir gydytų stenokardiją bei išeminę širdies ligą. Tačiau per klinikinius bandymus buvo nustatyta, kad sildenafilio poveikis širdies kraujotakai yra minimalus, ir pastebėta, kad jis puikiai gerino kraujo apytaką mažojo dubens organų srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)