Taip jis komentavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenis, jog penktadalis šalyje patvirtintų koronaviruso atvejų nustatyti medikams.

„Tas skaičius yra tikrai neraminantis. Pagrindinė priežastis, matyt, yra galėjimas arba mokėjimas naudotis tomis apsaugos priemonėmis. Jei pradžioje galėjome sakyti, kad jų kažkur gal trūko, neturėjo, ne visi turėjo ar nepakankamai turėjo, tai dabar, kai tų priemonių yra tikrai jau daug atvežta, matyt, tuos skaičius galima sieti arba su jų nenaudojimu, su netinkamu naudojimu arba naudojimu ne pagal apsaugos lygį“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Jis taip pat išsakė kritikos, kad ne visos gydymo įstaigos aktyviai dalyvavo personalui skirtuose mokymuose, taip pat ne visos atsižvelgė į teikiamas rekomendacijas dėl darbo ciklais, pamainomis. Anot jo, įstaigose neretai labiau žiūrima „ne į riziką užsikrėsti ar išplatinti virusą, bet į galimybę dirbti įstaigai“.

„Matyt, su tuo ir yra susijęs tas plitimas. Nes galiu tik pasikartoti: yra medikų, kurie nuolat dirba su infekuotais pacientais ir neužsikrečia. Tie medikai dirba infekcinių ligų skyriuose, ir anksčiau ten dirbo, ir nedirbo su skafandrais, su tokia ypatinga apranga, kaip kad dabar tenka dirbti, bet tiesiog mokėdavo dirbti, žinodavo“, – tvirtino ministras.